Nederland, Rotterdam4 februari 2016, door Maartje

All Day Breakfast at Tiffany’s, Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 4 februari 2016, door Maartje

All Day Breakfast at Tiffany’s, Rotterdam

Nog even over die Rotterdamse Soda Club, die dondersleuke dingen doet maar verstopt. Die club dus, die doet het nu even niet zo verstopt met hun All Day Breakfast at Tiffany's dat 5 februari (2016) voor een maand opent aan de Hoogstraat, hartje Rotterdam, daar waar voorheen Memory Lane zat (ze zitten tegenwoordig iets verderop), maar alleen op vrijdag, zaterdag en zondag (bummer). Zoals je van de Soda Club gewend bent - of zou kunnen zijn - is alles tot in de details doorgetrokken en verzorgd. In dit geval ademt de zaak van A tot Z de sfeer van de welbekende film Breakfast at Tiffany's uit, inclusief het fameuze doormidden gezaagde bad op pootjes. Maar ook de film zelf is te zien, gelukkig, maar dan wel kunstig geïnterpreteerd door filmkunstenaar Ennya Larmit.

O, en mocht je het je afvragen: neen, de Soda Club denkt niet ineens ontbijtprofessionals te zijn. Dat laten ze over aan de professionals van Rotterdamse favoriet Memory Lane. Zij bedachten alles van de Classic Tiffany (to go voor € 4,-) via Sing Sing Tiffany Breakfast (die zijn er maar een paar per dag, voor €10,-) tot aan de Royal Tiffany (met bubbels voor €25,-). Aan tafel kan tussen 11 en 17 uur maar veel tafels zijn er niet dus reserveren valt aan te raden via info@desodaclub.nl.

O, en mocht je het je afvragen: neen, de Soda Club neemt geen afscheid van hun eigen professie, namelijk de leukste avonden organiseren. Zoals ze zelf stellen: op vrijdag en zaterdag worden de tafelkleedjes opgevouwen en verdwijnen alle stoelen en tafels in de kelder. Antieke banken en vintage fauteuils komen naar boven. De verlichting wordt bijgesteld en cocktails worden gemixt. Loopuyt zorgt voor een heerlijke Gin-Tonic en originele Martini terwijl Pinky Rose schittert op de afdeling van de virgin cocktails. De platenspeler draait inmiddels overuren aan Moonriver en andere vintage hits. Voilà. Dat tussen 19 en 22 uur. De Soda Club