Nederland, Amsterdam16 december 2019, door Maartje

Amsterdams meest relaxte café is open hoor: welkom Anna du Pire in de Pijp

Nederland, Amsterdam, 16 december 2019, door Maartje

Amsterdams meest relaxte café is open hoor: welkom Anna du Pire in de Pijp

We vinden het stiekem best wel leuk als een nieuwe opening vooral poogt 'relaxed' te zijn, en daar niet teveel ruchtbaarheid aan te geven; wel zo relaxed immers. Op die manier opende een stel jonge, relaxte gasten hun allereigenste horeca-telg: Anna du Pire in de Pijp, aan de Eerste van der Helststraat (72h). Jong en relaxt? Over wie hebben we het dan? Nou, over Willem de Bruin, de helft van het duo die samen rappers van The Opposites vormden en tegenwoordig solo-artiest. En horeca-eigenaar dus. Prachtige mix die alleen maar goed uit kan pakken. Samen met Gijs Temmink, Murat Demir en Nick 't Riet staat hij aan het roer van de spiksplinternieuwe zaak.

Anna du Pire Amsterdam

Anna du Pire Amsterdam

Anna de wie? Anna du Pire ofwel de eerste vrouw van Bartholomeus van der Helst. Huh? Wie? Ja, laat het bedenken van een originele titel maar aan een creatieve woordkunstenaar mét referentiekader over. De Nederlandse Anna was namelijk écht een vrouw van de wereld, een van de weinigen van haar tijd (de 17e eeuw) en daarmee een van de vroegste en meest authentieke bohemians die Willem & co konden bedenken. Een mooie uitgangspunt en een goed haakje om een fantasierijk decor en reislustig menu aan op te hangen.

Je mag de hele dag en iedere dag van de week aansluiten bij Anna, behalve dan op maandag, dan doen de heren en dames inkopen.

Anna du Pire

 

Fotocredits: Segraphy