30 augustus 2023, door Isa de Laat

De zomer in je bol houden met Aperol: het beste recept en de foodpairing

30 augustus 2023, door Isa de Laat

De zomer in je bol houden met Aperol: het beste recept en de foodpairing

U snapt, 2023 is een Italiaanse zomer... We pakken 'm lekker door en houden de zomer in ons bol met niemand minder dan Aperol Spritz. In dit artikel de perfecte serving (a.k.a. het recept) voor een lekker Aperol drankje en de beste foodpairing.

 

Aperol

Aperol

That’s Amore! In de zomer willen we samenzijn op z’n Italiaans.

Nog even over Aperol: ontstaan in het Italiaanse Padova in 1919, gemaakt door de ‘Gebroeders Barbieri’, specialisten in het produceren van likeur sinds 1880. Al lange tijd is het drankje een publieksfavoriet en in de jaren 50 ontstond het recept voor de populaire Aperol Spritz.

Wat we leuk vinden: Aperol gebruikt nog steeds het geheime, originele recept. Het enige wat we weten, is dat het een combinatie betreft van een vleugje sinaasappel, kruiden en wortels.

Het recept en de foodpairing

Het recept en de foodpairing

Join the joy – zomers genieten met Aperol Spritz! Dit is de perfecte combinatie voor het gebalanceerde drankje: 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruiswater. 

Vergeet de frituur, want bij een Aperol Spritz horen luxe Italiaanse zomerse borrelhapjes. En dan het liefst van die goede van de traiteur. In dit lijstje lees je waar je heengaat voor de kaas, lekker brood, verse vis en het beste vlees. Oh of haal de ingrediënten van de borrelplank in een van de lekkerste landgoedwinkels van Nederland)

Aperol