Nederland, Den Haag11 juli 2022, door Gili Papier

Atithi: Een Indiase favoriet in Den Haag

Nederland, Den Haag, 11 juli 2022, door Gili Papier

Atithi: Een Indiase favoriet in Den Haag

 

 

Staat India hoog op je verlanglijst maar wil je toch eerst even kijken of je de keuken ook wel lekker vindt? Dan is Atithi the place to be. De geuren en kleuren en de meest vriendelijke gastheren, laten Den Haag even voor wat het is en doen denken alsof je heel even hartje Mumbai zit, we like.
De Indiase muziek die ze overal- ja zelfs op de wc- spelen, geven je direct die gezellige Bollywood-vibe. Maar naast muziek, Indiase gastvrijheid staat het menu vooral in het teken van de lekkere gerechten zoals: tandori, saag, verschillende soorten naan, Pani Puri (liefde voor dit woord alleen al), masala, paneer en ga zo maar door.

Dus vermijd de Schiphol madness van tegenwoordig en ga voor een enkeltje India naar restaurant Atitihi.

De beste naan van Den Haag

De beste naan van Den Haag

Niet verder vertellen, of nouja toch wel. Je zoekt altijd een hidden gem, dat ene kleine tentje waar die curry of dat gerecht zo lekker is en je liever niet wil dat anderen het weten want dan,nouja dan hebben ze nooit plek of krijgen ze een ongekende waiting list. Maar wij zijn Barts Boekje niet als we niet graag deze geheimen plekken met jullie delen. Nu is Atithi niet echt verborgen, want zit nou eenmaal op de Herengracht (naast Bartine een andere favoriet van ons), maar deze lokale Indiase gem, gaan wij met smart vaker bezoeken. Leuk detail, je kan er met alle allergieën terecht en ze hebben in hun menu zelfs een hele ayurveda sectie, met alle gerechten die passen bij mensen die een ayurvedisch dieet volgen. Terug naar het menu. De chef komt zelf uitleggen (bij iedere tafel jawel) welke ingrediënten hij gebruikt en welke kruiden ze mengen en mixen voor het beste resultaat. Van kruidnagels, kaneel, kardemom tot aan een een mix van pepers, alles komt samen zodra de bordjes op tafel worden gezet.

Naan, Paneer, Tika Massal ohhh India we love you

Naan, Paneer, Tika Massal ohhh India we love you

Knappe restaurants daar worden we altijd blij van maar lekker eten en lieve gastheren nog veel meer. Bij Atithi zit je daarvoor helemaal goed. Hari Bhatt legt met liefde de culinaire geschiedenis uit van ieder gerecht en geeft het liefst alles in tweevoud. Dus nee niet 1 Mango Lassi als appetizer , we moeten allemaal dit verfrissende drankje toch eens proeven. Die liefde voor de Indiase keuken proef je in ieder gerecht terug. De smaak is diep, verfijnd en super super vers. tip van ons, probeer de knoflook Naan die vers in de Tandoor wordt gebakken en je wil nooit meer anders.

Klein India in Den Haag

Klein India in Den Haag

Ok, ok en met zo een ellenlang menu wil je natuurlijk weten wat onze favorieten zijn. Begin met een paar samosa’s en een verfrissende mango lassi, laat je verder door de chef verrassen, maar bestel in ieder geval de chicken tikka angara. By far, de allerlekkerste kip ooit. Genoeg over het eten, mocht je geen tijd hebben om lang te tafelen kun je ook thuis bestellen en woon je niet in de buurt van Den Haag, dan hebben ze nog een gelijknamig restaurant in Rotterdam , maar die in Den Haag blijft voor altijd onze Indiase favoriet.

Atithi, Herengracht 7, Den Haag