Frankrijk, Parijs29 november 2021, door Maartje

Dikke tip: hotel en restaurant Babel Belleville, Parijs

Frankrijk, Parijs, 29 november 2021, door Maartje

Dikke tip: hotel en restaurant Babel Belleville, Parijs

Of je onze Parijs lijst(en) er onlangs weer eens bij gepakt hebt? Is leuk hoor, moet je doen, hier heb je ze Barts Best of Parijs. Eentje die we daar best nog even uit mogen liften, is hotel en restaurant Babel Belleville, Parijs. Het hotel en en het restaurant doet een beetje denken aan het (te gekke!) Hotel The Post in Gent (check it out) in de mix met restaurant Mamma Primi in hetzelfde o zo fijne Parijs. En ja, dat is nogal een fraaie mix.

hotel en restaurant Babel Belleville, Parijs

hotel en restaurant Babel Belleville, Parijs

Eerst even over de locatie van het hotel. Immers: locatie, locatie, locatie. Dat is het 20e Arrondissement. Nu horen we je bijna denken… 20e? 20e? Da’s toch geen goed nieuws? Mis! Het 20e is namelijk het nieuwe 10e (Pigalle) en het 10e was al het nieuwe 3e (le Marais) en daarbij ben je vanuit het 20e zó in zowel het 10e als het 3e, want daar schurkt het arrondissement tegenaan. Ha! En als dat the trick nog niet doet: het 20e Arrondissement is inderdaad (nog) niet heel populair wat de prijzen van het hotel ten goede komt. Enne: metrostation Belville is letterlijk om de hoek. Voila! Een winnaar dus, nu al, dat hotel en restaurant Babel Belleville.

Ook heel fijn: de familiekamers! Betaalbaar en groot, in de categorie ‘daar zijn er niet zo gek veel van in Parijs’. En om nog maar even in de kidsproof-ness te blijven: het hotel staat in een zijstraatje zonder autoverkeer: super rustig.

De vibe? Die is oosters met een fikse vleug Frankrijk. Vandaar ook die naam natuurlijk: Babel, ofwel بابل, Bābil in het Arabisch. Van Babylon. Bent u er? Prachtig en sfeervol, dat is het er, in de mooiste kleuren. Het vriendelijke personeel doet daar overigens nog een fijn scheutje vakantiepret bovenop.

Babel Parijs