Nederland19 augustus 2020, door Barts Boekje

Hike & Rave, Backtonaturehikes

Nederland, 19 augustus 2020, door Barts Boekje

Hike & Rave, Backtonaturehikes

We snappen het als geen ander... Ja, het begint nu toch echt wel te kriebelen om weer eens een goed feestje te pakken of het “gewoon” eens laat te maken, dansend (op de bar) in de kroeg. Maar het blijven nu eenmaal rare tijden waar we ons nog steeds aan bepaalde regels moeten houden. Dus dan thuis – sorry buren – maar weer een polonaise inlassen? Nee joh! Nope, de dames van Backtonaturehikes hebben een beter idee: hiken en raven. Jawel, deze dames organiseren kleinschalige silent disco’s midden in de natuur. Ruimte genoeg!

Backtonaturehikes

Backtonaturehikes

Huh, wie, wat, waar? Nou, Eva en Nicola van Backtonaturehikes – wat de naam al deed vermoeden: wandelingen en avonturen in de natuur, om even weg te zijn uit die drukke stad, zo lees je hier – besloten een ontspannende wandeling te combineren met een goed danspartijtje middenin de natuur. Hoe dat eruit ziet? Met een groep van max. 50 man begin je met een uur
wandelen, in combinatie met meditatie-oefeningen en een stukje stilte wandeling. Aangekomen op een mooie plek in de natuur barst vervolgens de silent disco los, waarbij
je op blote voeten – op ruime afstand van elkaar – los kunt gaan in de vrije natuur. Een magische avond, zo beloven de dames, met de mooiste zonsondergangen, een vos die af en toe komt kijken en overvliegende zwermen vogels. De plaatjes van vorige edities spreken boekdelen, met “magisch” lijkt niets teveel gezegd.

Eva & Nicola willen wandelen weer “hip” maken, en voor mensen uit de drukke stad – of simpelweg mensen met hele drukke agenda’s – even een moment van rust inlassen.
Voeg daar een flinke dosis endorfine aan toe door je moves tijdens de silent disco en je hebt een succesvolle combinatie, waarbij je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Dansend met je blote voeten in het zand, uitkijkend over een meertje of de duinen? Wij zien het wel zitten zo’n magische avond inclusief boost van gelukshormonen.

De aankomende editie (22 augustus, check hun website voor tickets) is in de duinen van IJmuiden, rondom het Kennemermeer. DJ Sefrijn verzorgt de muziek, een combi van elektronische en een vleugje wereldmuziek. En alles eindigt met een leuke after. Dat belooft!