Nederland, Amsterdam20 februari 2023, door Michel + Renske

Bakkerij (of beter: bakehouse) Salvo: de nieuwste zoete aanwinst van Amsterdam-West

Nederland, Amsterdam, 20 februari 2023, door Michel + Renske

Bakkerij (of beter: bakehouse) Salvo: de nieuwste zoete aanwinst van Amsterdam-West

Maritozzo, Bomboloni, Veneziana - nieuwe termen voor stedelingen in Amsterdam, maar niet voor Salvo. Bakkerij, of beter: bakehouse Salvo Amsterdam om precies te zijn. Wat begon als een lockdown-project, mondde uit in een fantastische winkel met café. Eigenaar Salvo verrast je met zijn bakehouse aan de Tweede Hugo de Grootstraat en is met recht de nieuwste zoete aanwinst van Amsterdam-West.

Salvo

Salvo

Salvo, want zo heet de eigenaar van Salvo bakehouse (het had dus ook Salvo’s bakehouse kunnen zijn – lekker helder), begon zijn bakkende loopbaan tijdens de coronapandemie en werd al snel hot en happening. Op de maandelijkse Hermitage markt in Amsterdam was hij een gewilde bakker en zijn waar was altijd helemaal uitverkocht.

Tijd dus voor iets permanents. Want waar niemand een jaar geleden nog van een maritozzo (een opengesneden brioche-achtig bolletje met slagroom) of bombolini (Italiaanse donuts zonder gat, met vulling) had gehoord, is het inmiddels een zoetigheid die we in meerdere tentjes voorbij zien komen.

Kan ook niet anders, want de brioche gevuld met slagroom komt in vele versies en smaken. Bosbessen, koffiesmaak, to name a few.

Een barista werd aangenomen, in een mooi pand geïnvesteerd en begin dit jaar gingen de deuren van bakehouse Salvo open. Voor koffie en lekkers, to stay of to go.

Let op: maandag en dinsdag is Salvo gesloten.