Nederland, Amsterdam8 juni 2021, door Michel + Renske

Bakkerij Wolf in de 9 straatjes, amsterdam

Nederland, Amsterdam, 8 juni 2021, door Michel + Renske

Bakkerij Wolf in de 9 straatjes, amsterdam

Of we onderhand nog geen genoeg hebben van al die bakkers in en rond Amsterdam? Ben je mal! Nog láng niet. En er is er weer een hoor! Bakkerij Wolf in de 9 straatjes, Amsterdam. Het bewuste pandje in de Wolfstraat heeft vele (veeellleee) namen gekend (zelfs zaken die voor het gemak maar geen naam hadden en aangeduid werden met het huisnummer...) maar iets zegt ons dat Bakkerij Wolf here to stay is. Want? Nou, onder andere omdat zich achter deze onderneming een deel van team Morgan & Mees schuilt. En dat beloofd goeds.

Bakkerij wolf Amsterdam

Bakkerij wolf Amsterdam

Voorheen was Bakkerij Wolf alleen to go, maar sinds kort staan er ook heerlijke zitjes voor de deur van de bakkerij. Over die bakkerij, want daar hebben we het over: de topbakker van Morgan & Mees (Paula heet ze) werkt zich er een slag in de rondte om de beste broden, croissants en gebakjes te bakken en showt ze trots in de vitrine. De kwaliteit is simpelweg 10 punten, zonder twijfel. Wat eruit sprong? De Amandelcroissant en het aardbeientaartje, beiden  eigenlijk verplichte kost bij een bezoek. Ook opmerkelijk? Toch wel de cinnamonbun voor (ja sorry, Hollanders blijven we) 1,20 euro terwijl we die nergens voor deze prijs kunnen vinden. En dan ook nog eens heerlijk. Doet wel iets meer aan een zoet broodje denken dan aan een uitgesproken kaneelbroodje, maar lekker blijft-ie zeker.
Bij Bakkerij wolf zijn ze nog voorlopig even alleen bakkerij maar er worden plannen gesmeed. Zo is team Wolf druk bezig met de ruimte ernaast en heeft plannen om daar een toegankelijk en gezellig restaurant te maken. Natuurwijnen, zuurdesem pizza’s (ligt uiteraard in lijn met de heerlijke zuurdesembroden die nu gebakken worden) en unieke biertjes. TOP. Mocht je zin in wat anders hebben dan pizza’s? We hebben ze ook gehoord over oesters. Jam.

To be continued dus maar voor nu; koffie en lekkers van Bakkerij Wolf it is.

Thursday – Sunday from 8.00 – 16.00
Wolfstraat 22, Amsterdam