28 oktober 2019, door Maartje

Bar Bambino, een nieuwe van de mannen van restaurant BAK

28 oktober 2019, door Maartje

Bar Bambino, een nieuwe van de mannen van restaurant BAK

Herinnert u zich het verhaal van de mannen achter het Amsterdamse restaurant BAK nog? In een notendop vonden (en vinden) zij (als een van de eersten) dat echt goed, gezond, voornamelijk op groenten gebaseerd eten voor iedereen toegankelijk moest zijn, en geen lieve duit hoefde te kosten. Idem wat betreft de bijbehorende (natuur)wijnen. En dus hosten ze pop-ups voor Amsterdam, doken op op festivals, begonnen als lunchrestaurant en zijn tegenwoordig een alom bejubelde, gevestigde naam. Zo kan het gaan. En dat gaat al een tijdje zo, waardoor het moest zijn gaan kriebelen bij de heren-dames. Op naar een volgend avontuur, en we op de Vijzelstraat, hartje Amsterdam, waar ze hun nieuwe restaurant openden onder de noemer Bambino. Olé.

Bambino Amsterdam

Bambino Amsterdam

Het idee? Bij Bambino komen wederom verrukkelijke, originele gerechten op tafel. Franse stijl. En écht goede wijnen on the side. Geen fuzz, gewoon heel erg goed. Kortom: precies waar de chefs in uitblinken zeg maar.

Vinden doe je het nieuwe Bambino op de plek waar voorheen Panini zat op de Vijzelstraat in Amsterdam. Ook meteen een goede reminder om BAK weer eens op je to do te zetten: uiteraard gaat ook dat restaurant gewoon door in het prachtige Veem gebouw aan het begin van de Houthavens.

Bambino