Nederland, Haarlem23 juli 2021, door Imara Milatz

When in Haarlem: (nieuwe favoriet) Pip Deli

Nederland, Haarlem, 23 juli 2021, door Imara Milatz

When in Haarlem: (nieuwe favoriet) Pip Deli

Nóg iemand die in de regelmodus schoot tijdens de lockdown is cateraar Pip Zuidweg. Omdat haar vaste cateringklussen (beter bekend onder de naam Pip Catering) werden geannuleerd, gooide ze het over een andere boeg. Ze regelde een pand aan het Lorentzplein, poetste het hele zaakje flink op en doopte de boel om tot Pip Deli. Job well done, kun je absoluut stellen, want de fijne frisse zaak met heerlijk terras is een aanwinst voor dit stukje Haarlem. De perfecte plek om koffie en de krant te scoren, lekker lang te borrelen of een piekfijne maaltijd to go te halen.

Pip Deli

Pip Deli

Er is een kleine vaste kaart, maar Pip en co draaien ook wisselend uitstekende specials in elkaar. Je kunt in ieder geval altijd kiezen voor vis, vlees of vega en je hebt gegarandeerd een flink bord vol voor een hele prima prijs. In de (open) keuken kookt het team met mediterrane ingrediënten, al is een spannende uitspatting niet uitgesloten. En ook dat geldt voor de kaart. As said: die is klein, maar verandert om de haverklap. Regelmatig steekt het team de koppen bij elkaar en verwerken ze de culinaire hersenspinsels op de kaart. En dat levert die spannende combinaties op die we al van Pip Catering kenden.

On-Haarlems is de plek en daarmee zeker een toevoeging aan de hoofdstad van Noord-Holland. Maar in die categorie is ondertussen a whole lot happening in het zusterstadje van Amsterdam (we houden hier een keurige lijst bij aan nieuws in Haarlem. En ja: er is ook eentje in het teken van Amsterdam, als je die zoekt).

Pip Deli