België, Antwerpen30 mei 2017, door Maartje

Bart Bouwt: Furnified Amsterdam (en Antwerpen)

België, Antwerpen, 30 mei 2017, door Maartje

Bart Bouwt: Furnified Amsterdam (en Antwerpen)

Nou niet allemaal met z'n allen gaan hollen... Maar het Belgische Furnified van eigenaar Ward heeft - naast de showroom in Antwerpen en de overzichtelijke (yummie) website - sinds kort ook een showroom in Amsterdam. In Noord, op een wat afgelegen terrein (zoek en gij zult vinden) en eenmaal binnen zul je zien: Furnified lijkt misschien to good to be true, maar valt in het echt allerminst tegen. Even terug: lijkt to good to be true? Yup. We vonden de meubels van Ward online toen we op zoek gingen naar een marmeren tafel. Duur, takkeduur, zo bleek al snel, zeker de mooiste tafels van het stel. Tot google images een plaatje liet zien van de allermooiste marmeren tafel, met stalen onderstel, in wit én in zwart, precies zo één als dat we zochten, voor 650 euro! 650 euro! Perfectie, en dat dan ook nog betaalbaar. Moest een grap zijn.

Barts-Boekje-furnified 2Maar nee, no catch en geen grappen bij Furnified. Sterker nog: naast de tafel willen we nu plots de volledig collectie inslaan. Alles mooi en het toverwoord blijft: betaalbaar. Betaalbaar design in kleine oplage (en dus relatief uniek).

Want Furnified heeft dus ook ook prachtige banken, stevige 'zitzakken' en poefs van leer en dik stof in de mooiste zachte kleuren. Een beeldschone fauteuil van oud-roze/ bruin fluweel (hij is er ook in blauw), hout en gouden goudkleurige afwerking (hartjesogen), hoge fluwelen poefs in een reeks poedertinten, marmeren bijzettafels en een zigzag goudkleurig onderstel (die met groen marmer! zo mooi!) en vloerkleden en... en... en... Afijn, in love, dat zijn we. Nadeel? Omdat alles relatief kleinschalig gebeurt, zijn de wachttijden vaak 1 of 2 maanden, soms zelfs lamger. Ach, daar kun je rekening mee houden. Hollen dus toch maar! Furnified