20 juli 2019, door Susanne van Helden

Bart Bouwt: Summer-proof je tuin of balkon in 5 simpele stappen 

20 juli 2019, door Susanne van Helden

Bart Bouwt: Summer-proof je tuin of balkon in 5 simpele stappen 

Makkelijk praten natuurlijk, als reizen een groot deel van je werk is, maar toch... Soms zijn we echt veel liever thuis dan uit. Zomer in Nederland is namelijk helemaal zo gek nog niet. Of je nou vakantieplannen hebt of lekker thuis blijft: een (tussendoor) staycation in je eigen huis kan zomaar een minibreak of vakantie worden.

Voor iedereen die Barts Boekje 'uit' heeft: met deze super simpele en vooral budget vriendelijke (!) tips maak je van je tuin of balkon de beste plek voor 'met je voeten omhoog'. Houden we van. En dan houd je ook mooi nog wat muntjes over voor een ‘a la minute, spur of the moment- mini break. Ha!

1) Neem de binnen naar de buiten

1) Neem de binnen naar de buiten

De eerste en meteen de meest eenvoudige, compleet gratis tip: neem gewoon mee naar buiten. Dat klopt: pak je stoelen, vloerkleed, tafel, kussens, poefs, dekens – gewoon álles op als het mooi en herschik ze in je buitenruimte als het weer een beetje mee zit. Why not? Het kost je geen geld en je hebt je eigen smaak zo in je eigen tuin. Bovendien heb je na al dat gesjouw een borrel verdient, en dat is ook wat waard.

En oke oke, wij snappen ook wel dat, wanneer je bezig bent, je af en toe toch ook wel zin hebt in wat nieuws. Maar het mag de bank niet breken. De allerbeste tip voor een mooi vloerkleed van nu, die zowel voordelig als kwalitatief zijn, zijn de kleden van Karwei. Hier shop je ze

2) Kussens kussens en nog meer kussens

2) Kussens kussens en nog meer kussens

De eenvoudigste manier om je ultieme vakantiegevoel naar je eigen tuin te ‘gooien’ is door kussens. En denk nou nooit dat je er teveel hebt; onmogelijk. The more the merrier. Droom je van Thailand of van een tropische vakantie ergens tussen de groene palmen? Dan schaf je een paar tropische kussens aan en breng precies die vakantie naar huis. Liever naar het broeierige Marrakech? Zorg dan voor aarde kleuren en alle tinten roze (mix met beiges, roodtinten en oranje). Zul je zien: Marrakech was nog nooit zo dichtbij. De gekleurde PomPom kussens van The Souks hebben precies de juiste “pop” die je nodig hebt.

www.wonenmetlef.n, www.thesouks.nl

3) Hang een hanglamp buiten

3) Hang een hanglamp buiten

Dat klinkt misschien een beetje gek, een hanglamp buiten hangen, maar geloof ons nou maar: een zo’n lamp en je buitenruimte heeft meteen dat lekkere woonkamer/ vakantiegevoel dat je zocht. Zelfs wanneer je de lamp niet aan doet, gee een en ander als plaatje een knus gevoel.

Er zijn tegenwoordig heel veel prachtige lampen die heel goed buiten in de tuin of op je balkon passen zoals deze van kwantum. Voor een prikkie loop je er mee weg. Dan kan je de hele dag blijven zitten in je buitenwoonkamer.  (photos: tumblr, @vinceturnerdesign, www.kwantum.nl)

4) Zet al je mooie potten buiten

4) Zet al je mooie potten buiten

Waarom zouden alle onze mooie (dure) potten binnen moeten blijven? Hell no! Als je toch de hele dag buiten wilt loungen, neem je je mooiste potten en planten met je mee en laat ze even van de zonneschijn drinken. Zij blij, jij blij.

5) Hang je planten buiten

Zoals binnen licht boven je hoofd een ruimte meteen knus maakt, zo doet een hangplant dat ook. Heb je geen pergola of  takken waaraan je de planten kunt hangen, kijk dan of je een uitstekende haak in de muur kunt schroeven, of een stevig touw kunt spannen om ze aan te hangen. Het hele jaar door een mooie oplossing overigens (want ook van binnen naar buiten leuk om naar te kijken).