22 april 2020, door Maartje

Barts Bedtime stories: dit zijn onze favoriete (duurzame) dekbedden

22 april 2020, door Maartje

Barts Bedtime stories: dit zijn onze favoriete (duurzame) dekbedden

Drie feiten die ogenschijnlijk helemaal niks met elkaar te maken hebben:
1) het is World Earth Day (22 april).
2) We blijven nog tot tenminste 20 mei binnen (en duiken met die informatie maar weer lekker vroeg ons bed in).
3) We lanceerden een nieuwe rubriek op Barts Boekje: in Bed met Bart

De connectie tussen die drie? Dat we verslingert zijn aan ons bed en het beddengoed dat daarop ligt, dat voorop. Frisse lakens, het liefst gestreken (maar poeh, wie heeft er tijd of de kracht voor...), zacht en gewoon heel mooi. Want we brengen nogal wat tijd door in onze slaapkamers. Afijn, alles om je slaapkamer nóg lekkerder te maken, en dat - want World Earth Day - ook nog eens op een duurzame manier. Onze favoriete vriendjes van stof waar we maar wat graag onder kruipen:

Made.com

Made.com

Made.com, je weet wel, die online webwinkel met moois voor elke portemonnee, lanceerde hun eerste conscious lijn, bestaande uit 11 producten beddengoed en badhanddoeken. Kijk, daar kunnen we zelf nog een heel verhaal van maken maar eigenlijk is een en ander gewoon mooi, en zacht, en goed geprijst. Er zijn momenteel 11 producten binnen de lijn en het Sena dekbedovertrek in de kleur Burnt Coral is onze favoriet.

Lees meer

By Molle

By Molle

Lang leve linnen en By Molle doet linnen als geen ander in altijd alleen maar de allermooiste zachte vergrijsde poedertinten. Het By Mölle linnen beddengoed is 100% natuurlijk en heerlijk zacht. Warm in de winter en luchtig in de zomer. Daarnaast is linnen super gezond (hypoallergeen en antibacterieel). Ideaal om onder te slapen! Dit linnen dekbedovertrek heeft houten knopen of een 40 cm brede instoprand.

Lees meer

Crisp Sheets

Crisp Sheets

We spend 1/4 of our life in bed. We believe a bed should be the highlight of your bedroom; a reflection of taste and personality. Prima statement van ons geliefde Crisp Sheets. Wie instagram heeft, en een heel aantal van de welbekende influencers volgt, kán Crisp Sheets eigenlijk niet gemist hebben. En ook wij zijn groot fan van de precies goede dekbedovertrekken in de precies goede kleuren. De dekbedden zijn gemaakt van 100% organic jacquard katoen, wat heel zacht aanvoelt. Onze favoriet? Die in de prachtige terracottakleur met donkerbuine stippen. De binnenkant is donkerbruin wat een leuk esthetisch effect geeft als je het dekbed openslaat. Win-win.

Auping

Auping

Het oer-Nederlandse Auping gaat enorm met zijn tijd mee e, heeft, naast bedden in de meest waanzinnige kleuren. ook fantastisch duurzaam beddengoed. Het katoen wat gebruikt is in de jongste collectie is op duurzame wijze geproduceerd, volgens de richtlijnen van het Better Cotton Initiative (BCI). Wat? Lees maar mee: het Better Cotton Initiative zet zich in voor betere economische condities, milieuvriendelijke productie van katoen en voor verbeterde werkomstandigheden. Concrete resultaten zijn: minder waterverspilling, vermindering van pesticide gebruik, meer gebruik van organische bemesting, verbeterde winst voor de boer en verbeterde oogstopbrengsten. De verpakking van de overtrekken is gemaakt van PET-materiaal en FSC-gecertificeerd papier dat met milieuvriendelijke inkt is bedrukt. PET is een kunststof die keer op keer gerecycled kan worden. O, en het beddengoed is ook nog een superzacht, zelf getest. Handjes op elkaar voor Auping!