31 maart 2020, door Maartje

BARTS BOEKENCLUB: Thuisblijvertjes – DE LEUKSTE KINDERLUISTERBOEKEN EN -EBOOKS, INGESPROKEN DOOR BN’ERS, NU VOOR 0,01 EUROCENT PER BOEK

31 maart 2020, door Maartje

BARTS BOEKENCLUB: Thuisblijvertjes – DE LEUKSTE KINDERLUISTERBOEKEN EN -EBOOKS, INGESPROKEN DOOR BN’ERS, NU VOOR 0,01 EUROCENT PER BOEK

Vanaf het moment dat we Bart Blijft Binnen lanceerden, stroomden de waanzinnige initiatieven onze inbox in. Hulde! Dat maakt, vinden wij, Nederland gewoon tot een tof land. Samen staan we sterk enzo, en ook grote bedrijven zien in dat ze niet achter kunnen blijven. Handjes op elkaar dus voor een nieuwe toevoeging aan Barts Boekenclub: de leukste kinderluisterboeken, ingesproken door BN'ers, nu voor 0,01 eurocent per boek te bekijken en te beluisteren. 0,01 eurocent? Waarom niet gratis? Dat is een technisch verhaal en op deze manier kon de boel het snelst de lucht in, voordat je daar vragen over gaat stellen ;-).

Bol.com stelt digitale boeken en voorleesvideo’s ter beschikking voor aan huis gekluisterde kinderen, zo las de kop van het persbericht. Muziek in onze aan huis gekluisterde oren want hoe leuk (ook voor jezelf) om samen sprookjes en andere verhalen te luisteren en te bekijken.

Voor alle jongere thuisblijvers van Nederland en België, opent bol.com een speciale digitale boekenclub vol met e-books om te lezen en verhalen om te luisteren – alles voorgelezen door bekende gezichten. Iedere week komen er nieuwe e-books en luisterboeken bij en iedere ochtend om 09.00 uur verschijnen nieuwe de video’s, precies op tijd voor de opening van het digitale thuiskantoor van ouders.

Bekende gezichten? Ja! ZO leuk vinden we dat een heel aantal bekende Nederlanders (die zitten immers ook thuis en hebben vaak ook kids) een bijdrage leveren door vanuit huis verhalen voor te lezen, zoals Monique Smit, Jill Schrinhofer, Nola Kemper en Niek Roozen. Zij lezen steeds korte verhalen voor, die los van elkaar geluisterd kunnen worden. Er zijn e-books en luisterboeken voor verschillende leeftijdscategorieën.

Voor alle leeftijden

Voor alle leeftijden

Zo gezegd, zo gedaan worden er iedere week weer nieuwe luisterboeken toegevoegd voor kindjes van alle leeftijden. Natuurlijk zijn er weer een aantal hele leuke toegevoegd. Melissa Drost leest bijvoorbeeld, voor de 2 tot 4 jarige voor uit Het grote voorleesboek. Janouk Kelderman vertelt het super leuke De kleine scheetjesles aan kinderen van 4-6 jaar. Sosha Duysker leest onder andere voor uit De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller voor kinderen van 6-8 jaar en Rein van Duivenboden is de stem voor Dikke Vik en Vieze Lies zoeken het uit voor kinderen vanaf 8 jaar.

Niet gewend om digitaal te lezen? No probs! Er staat een fijne idiot proof video op de Bol.com-pagina. Kind kan de was doen. Of nee, dat kun jij, terwijl je kind aan het luisteren is.