23 maart 2019, door Barts Boekje

Barts groene beauty rituelen: natuurlijke verzorgingsproducten

23 maart 2019, door Barts Boekje

Barts groene beauty rituelen: natuurlijke verzorgingsproducten

Natuurlijke shampoo, deodorant, multi vitamines, body oil en zelfbruiner. Allemaal zonder schadelijke ingrediënten en de meeste van kleine start-ups. Verzorgingsproducten die je met veel plezier bestelt en gebruikt. En daarbij je gezondheid en de planeet zo gezond mogelijk houdt. We tried and tested en vinden deze het tippen waard.

Yummy Gums

Yummy Gums

Ohh zo’n fan zijn we thuis van de vitaminesnoepjes van Yummy Gums. En dan heb ik het over we want mini eet met heel veel plezier de multi vitamine. Hierdoor ben ik gerust dat ze wel dagelijks de juiste vitamines binnen krijgt. Ook in een fase wanneer ze even wat minder goed eet. En ik zweer bij de Hair & Beauty gums. Na één pot zijn mijn nagels zo lang en sterk als ze nog nooit geweest zijn. En ben ik vol hoop dat mijn haren dus net zo gezond en vol hierop volgen. Al duurt het wat langer voor ik daar resultaat bij zie. Yummy Gums maakt vitamine gums van de beste, vegan en natuurlijke ingrediënten. En in plaats van dat je 10 verschillende pillen hoeft te slikken, snoep je lekker een paar gums met de juiste doses vitamines.

Multi Plus €19,50
Hair & Beauty €29,50

Nuud

Nuud

Een van de eerste niet natuurlijke verzorgingsproducten die de badkamer niet meer in kwamen, was deodorant. En man, wat heb ik er veel geprobeerd zonder tevreden te zijn. Een van de merken die recentelijk met verve door de ballotage kwam, is Nuud. De deodorant in crèmevorm is helemaal clean van al het schadelijks voor jezelf en de planeet. Nuud is tevens dierproefvrij, vegan, stinkt niet en de tube is gemaakt van suikerriet. Een beetje irritant dat het alleen online verkocht wordt maar dat is dan ook het enige wat er op aan te merken valt. Nog een plus voor de reis- of logeerlustigen; het tubetje is lekker klein voor in je toilettas en gaat zo’n 6 weken mee.

Nuud deodorant €12,95

Authentic Beauty Concept

Authentic Beauty Concept

Ik heb het geprobeerd hoor, mijn haar wassen met een blok haarzeep. Misschien moet ik wat langer door de zure appel heen maar voorlopig geef ik het toch even op. Van goede shampoo worden mijn haren en ik toch altijd wel heel blij. En – noem me een snob – val ik toch altijd voor de wat prijzigere shampoos. Je haar – of mijn haar – blijft er fantastisch door, je gebruikt er minder van en het gaat dus langer mee. Authentic Beauty Concept is een nieuw, natuurlijk kappersmerk onder andere opgezet door een heel team van internationale topkappers. Die het eens waren dat mooi haar niet te overstyled en overvoed met allerlei gecompliceerde ingrediënten moet worden. De producten van Authentic Beauty Concept zijn vegan en ontwikkeld met een free-from filosofie; de producten zijn vrij van siliconen, sulfaten, parabenen, minerale oliën en zonder kunstmatige kleurstoffen. De ingrediënten zijn puur, natuurlijk en simpel. Geen poespas aan je natuurlijke schoonheid.

Squalan Body

Squalan Body

Jarenlang zijn we al fan van Squalan. De gezichtsolie heeft maar 1 ingrediënt en doet daarmee zijn vochtinbrengende en huidherstellende job goed. Het merk heeft inmiddels goed voeten aan de grond en heeft nu onlangs ook een body oil uitgebracht. Wel met wat meer ingrediënten. Vier tellen we er nu. En nog steeds natuurlijk en net zo fijn. Je kunt de body olie lekker smeren zonder zorgen.

Squalan Body €39,00

Eco by Sonya Driver - Face Tan Water

Eco by Sonya Driver - Face Tan Water

Er zijn van die producten waarvan je denkt dat ze nooit volledig natuurlijk gemaakt kunnen worden. Zelfbruiner is er zo een. Wrong. Het kan dus toch. Face Tan Water is 100% natuurlijke zelfbruiner. Nog meer bijzonder is het verhaal achter het merk Eco by Sonya Driver. Het Australische merk is opgezet door een moeder die, nadat haar leven overhoop raakte doordat de vader van haar dochters plots vertrok, een natuurlijke zelfbruiner wilde maken voor haar zus die herstellende was van kanker. Hallo vrouwelijke kracht en doorzettingsvermogen. Haar gecertificeerde organic merk werd een groot succes en gaat inmiddels heel de wereld over. Sonya blij en wij blij met een natuurlijke zelfbruiner. And we all lived happily ever after…

Eco Tan Water via Nourished €35,50