Nederland, Almere1 juli 2022, door Jip Groot

Bij de onlangs geopende winkels van Batavia Stad Fashion Outlet

Nederland, Almere, 1 juli 2022, door Jip Groot

Bij de onlangs geopende winkels van Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad... Batavia Stad... Moesten we daar niet ook een keer heen? JA! Want het winkelwalhalla in Lelystad waar je voor een prikkie de mooiste items scoort, wordt (zo lijkt het) ieder kwartaal weer leuker. Want favorieten zoals Zadig & Voltaire, het glitter en glamour Swarovski10DAYS, Timberland openden een heuse shop, net als It’s all about Christmas (pop-up) voor de leukste kerst items. Het knusse minidorp (complimenten voor de opzet van het 'park'; een soort mini-Haarlem of Amsterdam vol met pakhuizen en verschillende gezellige pleintjes) is echt zo'n uitje om een dagje voor uit te trekken. En dan uitgebreid neuzen tussen de leukste modemerken die hun collecties aanbieden tegen vaak fijne prijzen. Pure winst. Dus let's go!

It’s all about Christmas (pop-up)

It’s all about Christmas (pop-up)

First things first – de feestmaanden staan weer voor de deur en daar kunnen we natuurlijk niet omheen. Meteen bij binnenkomst in Batavia Stad loop je zo tegen de kakelverse pop-up met de leukste items voor dat ultieme kerstgevoel: de  It’s all about Christmas pop-up. Hier draait alles om één ding: jou helpen jouw kerst onvergetelijk te maken. Van unieke kerstballen en kersthangers in allerlei vormen en maten, kerstdecoratie in verschillende thema’s tot aan creatieve stylingideeën. Alles om van jouw huis een écht kerstparadijs te maken.

 

It’s all about Christmas

En er is meer...

En er is meer...

De It’s all about Christmas pop-up is helemaal het einde en we zijn fan. Maar er is meer! Veel meer. Zo opende er een heel aantal knappe shops en smaakvolle ketens de deuren op de grond van Batavia Stad. Alles onder één ‘dak’, zeg maar, maar dan zonder dak (wel binnen één poort). Scheelt tijd en daar houden we van. We noemen Zadig & Voltaire (favoriet!). Mocht je perse een nieuwe kerstoutfit willen scoren: dat kan gewoon hier. Voor mannen en vrouwen plus ze hebben knappe accessoires.

Zeg je feestdagen, zeg je sparkle. Dat komt goed bij het glitter en glamour Swarovski, nu dus ook te vinden in Batavia Stad. Wel de glinster, niet de ‘normale’ prijs. Voor je loungewear en tijdloze casual kleding moet je vooral binnenlopen bij 10DAYS. Ga je hier glitterjurken vinden? Nee, maar tussen al het feestdagengeweld moet er ook gechilld worden en dan doe je met deze outfits dan in stijl. Verder is Timberland nu ook vertegenwoordigd met een winkel in Batavia Stad en dat vinden we misschien we het beste nieuws. Er is ook een werkelijk gigantische Polo Ralph Lauren shop en een fijne vestiging van The Sunglasshut, om er maar eens een paar ouwe gouwe te noemen.

De laatste duim omhoog voor Batavia Stad is voor de horeca op het oord. Die is fijn. Snel. Good looking. En lekker. Zelfs als het storm loopt in de mini-mode stad kun je bij de verschillende horeca zaken snel en goed terecht, voor een bakkie koffie en een broodje uit het vuistje tot uitgebreid tafelen met een glas champagne. Om die aankoop van dat nieuwe horloge te vieren uiteraard, what else. Good news: sinds kort heeft Batavia Stad er weer twee horeca toppers bij, Salsa Shop voor burrito’s, taco’s en banging salsa’s en Frites Affairs voor alles dat met friet, patat, patatfriet en dat soort te maken heeft.

Afijn: Batavia Stad, doe jezelf een lol en ga (overigens is het ook echt één van de allerbeste plekken van het hele land om in een klap voor de hele familie cadeautjes te scoren). Sinterklaas of kerstinkopen doen? Wij zouden het wel weten…

Bataviastad.nl