1 juli 2022, door Gili Papier

Bij de onlangs geopende winkels van Batavia Stad Fashion Outlet

1 juli 2022, door Gili Papier

Bij de onlangs geopende winkels van Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad... Batavia Stad... Moesten we daar niet ook een keer heen? JA! Want het winkelwalhalla in Lelystad waar je voor een prikkie de mooiste items scoort, wordt (zo lijkt het) ieder kwartaal weer leuker. Wat heet: favorieten zoals The Next Closet (pre-loved designer items only), het Britse Reiss en American Vintage openden een heuse shop, net als Noppies voor de mini's. Het knusse minidorp (complimenten voor de opzet van het 'park'; een soort mini-Haarlem of Amsterdam vol met pakhuizen en verschillende gezellige pleintjes) is echt zo'n uitje om een dagje voor uit te trekken. En dan uitgebreid neuzen tussen de leukste modemerken die hun collecties aanbieden tegen vaak fijne prijzen. Pure winst. Dus let's go!

The Next Closet x RE. Love pop-up

The Next Closet x RE. Love pop-up

First things first – letterlijk, want meteen bij binnenkomst in Batavia Stad loop je zo tegen de kakelverse pop-up van het populaire online platform voor tweedehands designerkleding The Next Closet aan. Dan hebben we het over nauwkeurig geselecteerde preloved items, heerlijk fris gestoomd en gestreken, knap aan de rekken en op de zuurstokroze planken van een fraaie winkel. Van die kleding en accessoires die je normaal wellicht nét niet kunt of wil betalen; met dank aan The Next Closet ga je zomaar met een one of a kind designer piece aan de haal.

Handjes op elkaar dus voor de opening van de The Next Closet x RE.Love- pop-up die begin juni 2022 opende. Na het eerdere succes van de gelijknamige pop-up van afgelopen winter kon een vervolg niet achterblijven.

De collectie van The Next Closet bestaat uit een mix van designermerken: Isabel Marant, Daily Paper, Ganni en meer. Bovendien kun je er zelfs uit de kast shoppen van stylisten, influencers en bekende Nederlanders zoals stylist Glitzi Gal en actrice Elise Schaap. Zij hebben items geselecteerd die exclusief in de winkel te koop zijn. Ha! En heb je zelf nog pre-loved items? Dan kun je die inbrengen in de winkel. Zo maak je direct een plekje vrij voor een nieuwe aankoop natuurlijk.

En er is meer...

En er is meer...

The Next Closet x Re.Love pop-up helemaal check en we zijn fan. Maar er is meer! Veel meer. Zo opende er een heel aantal knappe shops en smaakvolle ketens de deuren op de grond van Batavia Stad. Alles onder één ‘dak’, zeg maar, maar dan zonder dak (wel binnen één poort). Scheelt tijd en daar houden we van. We noemen American Vintage (favoriet!), My Jewellery, Noppies en Reiss. Maar er is ook een werkelijk gigantische Polo Ralph Lauren shop en een fijne vestiging van The Sunglasshut, om er maar eens een paar te noemen.

De laatste duim omhoog voor Batavia Stad is voor de horeca op het oord. Die is fijn. Snel. Good looking. En lekker. Zelfs als het storm loopt in de mini-mode stad kun je bij de verschillende horeca zaken snel en goed terecht, voor een bakkie koffie en een broodje uit het vuistje tot uitgebreid tafelen met een glas champagne. Om die aankoop van dat nieuwe horloge te vieren uiteraard, what else.

Afijn: Batavia Stad, doe jezelf een lol en ga (overigens is het ook echt één van de allerbeste plekken van het hele land om in een klap voor de hele familie cadeautjes te scoren). Vaderdag, iemand? Wij zouden het wel weten…

Bataviastad.nl