Nederland, Gelderland1 mei 2024, door Maartje

Nieuwe Nederlandse droomstek in het groen: B&B en restaurant Het hart van Alem

Nederland, Gelderland, 1 mei 2024, door Maartje

Nieuwe Nederlandse droomstek in het groen: B&B en restaurant Het hart van Alem

Het is waar: we hebben zin in de zomer man (lees maar eens over de zomerplannen van ons team...)! En die zomer, die zou zomaar eens voor een groot deel ook perfect tot zijn recht kunnen komen in ons eigen mooie (Gelder)land. Daar re-opende onlangs namelijk een heuse parel: Het hart van Alem. In Alem. In Gelderland. Op zo'n 10 kilometer afstand van het Brabantse (en oergezellige) Den Bosch. Ah, je bent al vertrokken. Snappen we. Maar wacht... B&B en restaurant Het hart van Alem is niet alleen a pretty face! Je kunt er ook waanzinnig goed eten, er is een dijk van een terras, en het jonge koppel dat de zaak runt, doet dat met zoveel liefde, dat je de volgende reservering waarschijnlijk meteen alweer maakt. Romantisch? Ook! En daarmee is Het hart van Alem meteen een hele goede voor date night, met overnachting.

Precies ja, een date night met overnachting, oftewel, even lekker een weekendje weg. Niet echt nodig om naar excuses te zoeken hoor, want wat ons betreft kunnen we elk weekend wel de hort op. En dan het liefst een nachtje of twee bij Het Hart van Alem. Want die kamers, oh oh oh, zo knap. De eigenaren van deze B&B, Freek en Marjolein, hebben veel tijd en liefde gestopt in het creëren van die mooie suites. Dat zie je gewoon. Met maar liefst 6 suites, één voor vier personen, en de rest voor twee, is het geen grote B&B. Maar dat is juist wel fijn, lekker knus en kneuterig. De suites zijn strak, met een beetje wit en een beetje hout. En dan ook zo’n grote, witte, klassieke badkuip in het midden van de kamer. Relax-time starts now.

Locatie, locatie, locatie

Locatie, locatie, locatie

De locatie van deze B&B is eigenlijk gewoon perfect. Nature and city worden hier (makkelijk) gecombineerd. Best of both worlds dus.

Nog geen 10 minuten van Het Hart van Alem rijd je zo Den Bosch binnen. En laten we het nou niet onder stoelen of banken steken, dat we al best een tijd behoorlijk fan zijn van deze Brabantse stad. En daarom komen we er ook erg graag. Hierdoor is er een behoorlijke waslijst ontstaan, met allemaal tips. Genoeg om een paar dagen mee te vullen.

Naast de stad ben je ook zo in een vloek en een zucht in de natuur. Kilometerslange bospaden voor een wandeling of een lekkere fietstocht. Oh ja, en de Jachtverhuur De Maas zit ook om de hoek. Dus schijnt de zon? Klop dan even hier aan voor het huren van een jacht of een sloep.

 

Keffers & Koters

Keffers & Koters

Keffers? Laat maar lekker thuis.

De koters? Oh ja zeker, die kunnen gewoon mee. Maar om jezelf een plezier te doen, misschien toch even thuis laten. Want laat dit nou echt een parel van een B&B zijn waar je jezelf even weer helemaal kan opladen. En dat is natuurlijk ook mogelijk met de kids, maar af en toe ook wel even lekker om dat alleen te doen.

Het Hart Van Alem