Nederland, Amsterdam16 maart 2024, door Maartje

Amsterdams jongste beachclub: Kokomo Amsterdam, Amsterdam-Oost

Nederland, Amsterdam, 16 maart 2024, door Maartje

Amsterdams jongste beachclub: Kokomo Amsterdam, Amsterdam-Oost

Oké oké De term 'beachclub' is wellicht een tikkie misleidend aangezien Amsterdam natuurlijk geen echt strand kent, maar de good beachy vibes zijn wel aan bij Amsterdams jongste beachclub Kokomo Amsterdam. Ook het water is niet ver weg met dank aan de locatie op Zeeburgereiland, Amsterdam-Oost. En die naam? Die dankt Kokomo Amsterdam aan het gelijknamige nummer van The Beach Boys (je weet wel: Aruba…Jamaica…ooh, I wanna take ya down to Kokomooooo).

Kokomo Amsterdam

Kokomo Amsterdam

Aan fijne buitenplekken nooit genoeg, ook (of: zeker) niet in en rond Amsterdam. En een buitenplek is het; maar liefst 2000m2 aan terras telt Kokomo Amsterdam! Schoenen uit, bestel bij de (buiten)bar, plekje zoeken, niks meer aan doen – het lijkt het strand wel. Good vibrations! Aha. Regen? Geen probleem, binnen in de enorme houten ‘hut’ (we blijven in strandsferen: Kokomo werd gemaakt van gerecyclede of geüpcyclede materialen) zit je, letterlijk, hoog en droog.  

Eten doe je er gewoon goed. Niet ingewikkeld (alleluja), wel lekker. Mooie producten, goed bereid, dat idee. Groenten zullen altijd een hoofdrol spelen, net als de grill. All-day.

 

Kokomo Amsterdam gaat open tijdens het Paasweekend 2024. Vanaf dan kun je er elke donderdag t/m zondag terecht, van 10:00 tot gezellig. De woensdag wordt er zo snel mogelijk bijgetrokken. Reserveren kan niet, en met alle ruimte is dat ook niet echt nodig.