België, Gent16 december 2019, door Barts Boekje

BEIRUTI: LIBANEES IN HARTJE GENT

België, Gent, 16 december 2019, door Barts Boekje

BEIRUTI: LIBANEES IN HARTJE GENT

Fans van de Libanese keuken: opgelet! In Gent opende dit jaar een pareltje van een Libanees restaurant, Beiruti, en dat op nog geen vijftig meter van de beroemde (en in Amsterdamtermen rustige) Veldstraat. Het beste uit Libanon in het hart van Gent. Wat moet een mens nog meer hebben? 

BEIRUTI GENT

BEIRUTI GENT

Eigenaar Nehme groeide op in Libanon. Hij ontdekte er de rijkdom van de Libanese keuken tijdens de dagelijkse wandeling van school terug naar huis samen met zijn broer. In Bliss Street keken ze telkens de ogen uit bij al het lekkers dat de winkels en restaurants te bieden hadden. Vanuit die heerlijke herinneringen aan zijn jeugd in Libanon, neemt Nehme je in Beiruti mee op reis langs het Libanese culinaire erfgoed, doorheen een mix van streetfood en gerechten op restaurantniveau waarin je de liefde voor zijn roots meteen proeft. Eet je bij Beiruti dan zie je de straten van Beirut bijna tot leven komen in hartje Gent. 

Bij Beiruti kan je terecht voor een snelle hap, take-away of om uitgebreid te dineren op de eerste verdieping. Beginnen doe je steevast op de souterrain, waar je de moeilijkste opdracht van de dag te wachten staat. Kiezen tussen al het lekkers dat Nehme en zijn team in de aanbieding hebben, laat je keuzestress gegarandeerd ongekende toppen bereiken. Je kiest aan het buffet tussen koude mezze, een uitgebreide selectie appetizers en salades. Denk tabbouleh, halloumi en fatoush, met de allerlekkerste hummus en Labneh on the side.

Stap twee in het Beiruti avontuur is de Teta keuken, waar je traditionele Libanese gerechten ontdekt zoals Nehme’s grootmoeder ze ooit maakte. De laatste stop is de Mana’eesh shop waar de geur van op steen gebakken flatbread je al tegemoet komt. Al dat lekkers verorber je vervolgens aan één van de tafeltjes beneden of in de gezellige stadstuin, of in het restaurant op de eerste verdieping. Daar geniet je van een echte Libanese gourmet dining ervaring, een must voor foodies en avonturiers op zoek naar de echte Libanese authenticiteit. 

tekst gaat door onder de afbeelding

Zeg niet zomaar restaurant, tegen Beiruti’s eerste verdieping want de unieke ervaring daar gaat verder dan het traditionele restaurantconcept. Het voelt een beetje als eten in iemands woonkamer, maar dan wel ééntje met prachtige hoge plafonds en oranje en blauwe velvet banken. Kom je in groep? Probeer dan de grote ronde tafel te reserveren en waan je even in een Libanees paradijs. Om het home dining gevoel te versterken wordt ook hier niet gewerkt met een menukaart en maak je beneden zelf een selectie of laat je je verrassen door het menu van de chef. Zo staat de tafel in no time vol met heerlijk ruikende borden en kommetjes en is Libanon plots verrassend dichtbij. 

 

Beiruti – Voldersstraat 13, 9000 Gent – Open van maandag tot woensdag van 10:00 tot 21:00 en van donderdag tot zaterdag van 10:00 tot 22:00, gesloten op zondag – www.beiruti.eu