17 juni 2019, door Nina van Hilst

Betaalbaar strandspeelgoed van bioplastic bij HEMA

17 juni 2019, door Nina van Hilst

Betaalbaar strandspeelgoed van bioplastic bij HEMA

Wat ontbreekt er nooit in je strandgerei anno kids-life? Juist ja, een emmertje en schepje. En dan kopen we die natuurlijk het liefst milieubewust. Er zijn wat mooie duurzame merken voor strandspeelgoed als Green Toys en Quut. Perfect idee om als verjaardagscadeau te vragen. Maar ook wel aan de prijs. HEMA doet waar het goed in is en maakt betaalbaar strandspeelgoed in een mooi design. En - omdat het 2019 is - gemaakt van bioplastic. Hoppa!

Bioplastic bij HEMA

Bioplastic bij HEMA

Het is eigenlijk heel simpel: we willen gewoon alleen nog maar duurzaam kopen. Zo, dat is er uit. Dat is niet altijd makkelijk – of mogelijk zelfs – als je in de supermarkt of een winkel loopt en je soms simpelweg de tijd of het geld niet hebt om een duurzame keuze te maken. Gelukkig wordt duurzaam steeds makkelijker verkrijgbaar en betaalbaarder. Zeeman kwam laatst al met een mooie aanvulling van de planeetvriendelijke items. En ook HEMA breidt de duurzame collectie steeds verder uit. Na duurzame katoenen kleding, papieren en metalen rietjes, kartonnen (!) wattenstaafjes, gecertificeerde chocola en koffie – en stiekem zo veel meer – verkoopt HEMA nu een emmertje, schepje en kiepwagen van plastic gemaakt van suikerriet. Holla!

Dit bioplastic is duurzamer dan gewoon plastic omdat het van hernieuwbaar materiaal wordt gemaakt en de uitstoot van CO2 wordt verlaagd. Terwijl het katoen en papier wat bij HEMA wordt verkocht al voor 97% en 55% duurzaam wordt ingekocht, heeft plastic nog een slag te slaan. Voor 2025 wil HEMA alleen nog maar gerecycled of hernieuwbare alternatieven gebruiken. Dat streven is mooi. En – omdat 2025 ook nog wel een beetje ver is – in 2020 heeft HEMA een duurzamer alternatief voor plastic producten voor eenmalig gebruik. En even heel praktisch – hier en nu – voor je kindje en jouw portemonnee, heeft HEMA deze zomer drie keer leuk strandspeelgoed gemaakt van bioplastic. Daar kun je het strand wel mee op. Neem je het wel ook weer mee naar huis?