5 februari 2020, door Maartje

Betaalbare Kidsfavoriet van team Bart (en ze komen met een duurzame collectie): Arket

5 februari 2020, door Maartje

Betaalbare Kidsfavoriet van team Bart (en ze komen met een duurzame collectie): Arket

Jaja, we pennen ons hier op deze site suf wat betreft onze liefste lievelingsmerken voor het kroost. Daar menen we ieder woord van (hier lees je over de mooiste kinderkledingmerken uit eigen land, een lijstje dat gestaag groeit), hier over de leukste kinderwinkels van het land en hier een ultieme shoplijst voor de mini. De mooiste, zachtste, origineelste en meest duurzame merken om door te geven of te verkopen (zie Vito Verkoopt). Mooi. Prachtig. Maar laten we wel wezen: wie heeft er budget om het kleine spul altijd en alleen maar in deze mooie spullen te laten rondrennen? Wij niet. Tuurlijk heb je de bekende ketens (mwah) maar liever steken we ze in de nieuwe, betaalbare, duurzame collectie van een grote partij zoals Arket. Prachtige originele kleding waar niet de hele creche in loopt (kruipt/ rolt/ tuimelt), thank you very much.

Duurzame collectie Arket

Duurzame collectie Arket

Arket was stiekem toch al onze vaste go to shop voor mooie, originele items om af te wisselen met de kleine onafhankelijke merken waar we zo van houden. En nu komt de Scandi keten dus met goed nieuws: een nieuwe duurzame collectie met de bekende kleine Arket prijzen. Rompertjes, truitjes en broeken van zacht organisch katoen en merinowol in pastelkleuren en fijne, smaakvolle prints.

Alle katoen die in de collectie wordt gebruikt is biologisch of afkomstig van het Better Cotton Initiative, een wereldwijd programma dat meetbare en voortdurende verbeteringen bevordert voor het milieu, de landbouwgemeenschappen en de economieën van katoenproducerende gebieden. De eigen collectie wordt aangevuld met een reeks zachte accessoires van andere verantwoordelijke makers – zoals natureZOO, Maileg en Meri Meri.