20 juli 2019, door Maartje

Om te bewaren: onze ultieme shoplijst voor kids

20 juli 2019, door Maartje

Om te bewaren: onze ultieme shoplijst voor kids

Natuurlijk stralen we als we horen hoe leuk onze kids eruit zien. En natuurlijk kijken we de stijl geregeld af bij anderen. En natuurlijk hebben we inmiddels zo onze vaste adresjes... Of we die willen delen vroeg je? Natuurlijk. Et voila, een lijstje perfect om te bewaren/ in je favorieten op te staan (want we vullen 'm aan hoor!): onze ultieme shoplijst met de leukste winkels en merken voor kids.

Schrijf je mee?

Schrijf je mee?

We vonden het altijd maar een beetje overdreven, dat ‘webshoppen’ onder de moeders. Maar het moet gezegd… Sinds we zelf kleintjes hebben (we zitten op Barts Boekje HQ tegenwoordig met 3 moeders), kunnen we het in eigen stad stiekem toch bijzonder slecht vinden. Vaak kopen de bekende winkeliers toch net niet in wat wij willen hebben voor onze kids. Dus zoeken we het toch voornamelijk binnen het wereldwijde web. En dit zijn onze go to shops en merken:

Maed for Mini – een Nederlandse webshop met kwalitatieve én gezellige kleding. Een extra shout out naar de poppenkleertjes die ze maken van de reststoffen (helaas alweer uitverkocht) én voor de ultieme rode panterprint legging (die wij hier allemaal, zowel voor de boys als de girls hebben, die er tegenwoordig ook in mama variant is. Win-win.

Smallable Store – Doe het niet… Deze Franse webshop is namelijk verslavend. En het aanbod is gigantisch. Het is onze vaste uitvalsbasis als we op zoek zijn naar spullen voor de kleine, spullen voor in huis, zin hebben in een goede sale (de outlet is te gek) en… Nouja, alles dus eigenlijk.

Moonbeam Collective – De Amsterdamse Liza Henzen produceert zelf, in Amsterdam en op hele kleine schaal perfecte kleding voor kids. Wijde pijpen voor de girls en stoere linnen shirts voor de boys. En perfecte bloomers in okergeel met palmboompjes en tijgerprint. Alles leuk. Wel snel zijn want de kleine collectie is meestal al een razende uitverkocht.

Lovely Lane – 70’s tuinbroekjes met wijde pijpen en de allerzachtste wikkeldoeken. Draag ons maar weg.

Millk.co – ubercoole kids in ubercoole basics in zachte, lichte kleuren. Voor al je essentials, basically.

Bobo Choses – Vito, zoontje van Maartje, kun je uittekenen in het kleurrijke Bobo Choses: zelfs als ze niet op zoek is naar Bobo, wordt het toch weer Bobo. Het mooiste: Jorien, moeder van 3 waarvan 2 boys, is inmiddels ook aangestoken met het virus. Niet gek ook: er ís gewoon bijna geen ander tof merk die kleine mannetjes in niet alledaagse kleding durft te steken

Yoli and Otis – Zweeds joy de vivre met een Frans randje. Alles leuk, ook voor jezelf. De hele website ademt vakantie, en dus wil je het, stante pede.

Kalinka Kids – Het beste van wat gehaakt kan wordenLees meer

Worrnn – Capsule wardrobe essentials for everyday wear. Voor jezelf en je mini. Smullen.

Archive Store – de allermooiste winkel van Nederlands voor je mini. Lees meer

Birds of Nature – Een Nederlands kinderschoenenlabel dat het fenomeen ‘wanderlust’ graag mag bejubelen. En ‘nature’. And who are we to disagree. Lees meer

Studio Noos – Eenvoudige tassen waar je álles in kwijt kan, in de mooiste (mode) kleuren en (seizoens)stoffen. Bovendien past het hengsel precies om je buggy.

Our Folk – Unisex breisels

Bobbi and Kate – Zachte, speelvriendelijke kleding. Geen collecties maar aanvulling als het er van komt. Zo kun je je lievelingssweater gewoon iedere keer een maatje groter aanschaffen

Mirle and Tess – Verkoopt o.a. Yoli and Ottis. Webshop met smaak en een goed oog voor heerlijk zacht spul

Zoen voor Gust – Belgische webshop. Lees meer

Ziloen – voor al je barnsteen-, bio- en wol-wensen. Bewijs bovendien dat het, ook in Nederland, gewoon heel mooi kan, duurzame, warme en zachte spullen voor kinderen verkopen.

Petozzi – In Den Bosch kun je naar de echte winkel waar de leukste, vrolijke merken verkocht worden (ook een leuke selectie voor jongens!). De rest van de tijd shop je gewoon online.

Gray Label – De allerzachte kwaliteit die het allermooist blijft. Period.

Pearls and Swines – Een van onze favo IG account ook. En alweer een webshop van Hollandse bodem voor onze mini-mensen die we onweerstaanbaar vinden. Pearls & Swines heeft dus precies de leuke merken, een strakke, overzichtelijke website, een linkje om vooruit te kijken naar het volgende seizoen en een om met korting te shoppen van het vorige seizoen. Lees meer

The Milk Minimalist – Verkoop o.a. Studio Noos en de fijnste waar voor aan tafel

Beton Studio – De alleralleralles beste zachte schoentjes met slappe leren zool die, let op, blijven zitten! En meer moois.

Elenfhant – Nederlandse webshop met mooie dingen, niets meer, niets minder.