3 september 2019, door Michel + Renske

DE mooiste kindermerken uit ons eigen Nederland

3 september 2019, door Michel + Renske

DE mooiste kindermerken uit ons eigen Nederland

Als we dan toch bezig zijn met lekker kinderlijstjes... (zie bijvoorbeeld het artikel over de  allerleukste kindermerken uit Zuid Europa en deel een van de leukste kidsstores van Nederland) Dan kan deze niet ontbreken! Duurzaam kopen (buy less, choose well mensen) van zo'n prachtig Nederlands merk (support your local heroes) - wij zijn om. Enne, toen we aan deze lijst werkten, waren we zelf verbaast over al het moois dat gewoon uit Nederland komt (dutch pride!).

Maed for mini

Maed for mini

Duh, uiteraard. Maed for Mini is namelijk meer dan leuk en here to stay. Wie heeft er geen kindje in het welbekende rode luipaardprint legginkje zien lopen?! Nou? Nou? Precies. Perfect voor zowel jongens als meisjes.

Het Rotterdamse merk (wat inmiddels niet meer Rotterdams is maar Amsterdams) is fijn voor zowel basics als voor meer bijzondere items. De nieuwe collectie (hallo herfst weer) is wederom niks anders dan mooi, mooier, mooist. Denk aan bruin, denk aan oudroze, denk aan zachtblauw en droom zo nog maar wat verder. Uiteraard is de hele collectie, as usual, doorspekt met de heerlijkste breisels en kwalitatieve stoffen. Geschikt voor kids van 0-12 jaar.

Bonuspunten voor de poppenkleding gemaakt van left over stoffen! Hier shop je ze

Repose AMS

Repose AMS

Het toffe Repose AMS begon met het maken van de perfecte ‘deken’ voor je mini. Belangrijk, zeker, maar alleen dekentjes maken doen ze al lang niet meer. Repose AMS is niet meer uit de kinderwinkels weg te denken en ja, ook wij zijn fan. Repose is namelijk nét wat anders dan al het andere. Noem het gewaagd en trendsettend. Zo doet de nieuwe collectie denken aan je hippe granny gone cool met zo’n lekkere 70’s vibe. Er zijn jumpsuits (we love jumpsuits en tuinbroeken voor de normale Hollandse figuren), overgooiers en warme gebreide truien in prachtige kleuren. En natuurlijk de bekende altijd-goed basics zoals dunne coltruien en lekkere sweaters. Ohja, doe ook de “trackpants” in je mandje, een klassieker en dit seizoen weer te krijgen in de mooiste kleuren.

Sproet & Sprout

Sproet & Sprout

Halleluja, 100 punten voor Sproet en Sprout. De nieuwe collectie van dit frisse stoere merk heet Night Jungle en dat staat de collectie goed. Uiteraard is er bruin (een herfst zonder bruin is geen herfst) maar ook streep, kleur en print. Favo? De hoodie met de naam terry. Een stoer wollen jongens-vest in, jawel, bruin. Joh. Moet ook gezegd: de sjaals en mutsen van Sproet en Sprout mogen er zijn. Go check it out.

CarlijnQ

CarlijnQ

Het vrolijke CarlijnQ zou je kunnen zien  als de Mini Rodini van de Lage Landen. Beestjes op leggings, beestjes op tuinbroeken; alles kan, niks te gek. Neem nou de Goldfish legging van deze herfst, hoe leuk. Geen wonder dat sommige items al op sold out staan… Go and go fast.

Mingo

Mingo

Oke, ik ben dus echt een mega Mingo fan. Voor basics: Mingo. Voor streepjes: Mingo.  Leggings: ook weer Mingo. Het houdt niet op en het is nog betaalbaar ook. 5 jaar begon het merk, opgezet door twee dames (de een Zweeds, de ander Nederlands). De twee begonnen, heel simpel, te tekenen aangezien ze in Nederland geen degelijk minimalistisch merk konden vinden. Een label dat maakte wat zij hun eigen kids wilden aantrekken. En dan doe je het zelf. Logisch. Daarnaast moest de productie eerlijk gebeuren (hier zien de twee nog steeds zelf op toe). De rest is geschiedenis want elke fatsoenlijke beetje hippe winkel verkoopt tegenwoordig Mingo. Mingo for president.

NixNut

NixNut

NixNut is heus zinvoller dan de naam doet klinken. NixNut maakt namelijk kwaliteitskleding voor je mini – heus. Achter NixNut zitten twee zussen. Samen staan ze aan het roer van het label en je merkt meteen dat ze helemaal op een lijn zitten, zowel qua collectie als wat betreft bedrijfsvoering. Zo wordt alles duurzaam in Europa geproduceerd en worden alleen de lekkerste en meest zachte stoffen gebruikt. We zijn groot fan van de “dungaree” in deep moss. En van de spice (oud roze! ohh..).