Nederland, Amsterdam28 augustus 2018, door Maartje

Bijna open in de Jordaan: Bar Parry

Nederland, Amsterdam, 28 augustus 2018, door Maartje

Bijna open in de Jordaan: Bar Parry

Bij ons in de Jordaan! Er zijn van die dagen... Dan komen we éven iets minder buiten de deur. Want er moet gewerkt worden. We are only human. Dus maar goed dat we in de leukste buurt van het land (en oke, van de stad) wonen: de Amsterdamse Jordaan. Waar altijd wel wat te beleven valt. Want wat zagen we oppoppen? Het soon to be Bar Parry!

Bar Parry

Bar Parry

Oke, eerst zagen we het op het altijd fantastische instagram voorbij komen: Bar Parry. Klinkt goed, maar nog beter klinkt de afzender: Bar Parry wordt gedaan door de mensen van een van onze absolute favorieten (ondergetekende vierde er al menig verjaardag) Balthazars Keuken Amsterdam. Je weet wel, dat restaurant aan de Elandsgracht dat al jaren doet waar anderen zo hard over roepen: waanzinnig goed eten serveren naar de nukken van de chef en het seizoen, op grote plateaus om te delen. Bovendien is de zaak tijdloos good looking, wat vast en zeker weer te danken is aan styliste Anja Koops (we kennen en loven haar werk al jaren).

Stijlvol en smaakvol dus, dat doet Balthazars Keuken al jaren, en met verve. Gelukkig vinden de mensen van het restaurant het inmiddels zelf ook tijd voor een ongetwijfeld knappe uitbreiding. Die komt in de vorm van Bar Parry (top naam), een barrestaurant dat, zo lijkt het, hetzelfde goede gaat doen: mooie, eenvoudige ingredienten die perfecte happen maken. Kazen van kef, (bio)wijnen, knap eten. And then we wait: vanaf september gaan ze open. Waar? Om de hoek van Balthazars Keuken aan de Eerste Looiersdwarsstraat 15 (waar A La Plancha zat)