Nederland, Haarlem8 februari 2018, door Maartje

Bijna open: New York Deli in Haarlem

Nederland, Haarlem, 8 februari 2018, door Maartje

Bijna open: New York Deli in Haarlem

Bijna, bijná is het zover. Dan wordt er weer een nieuw restaurant geopend bij onze fijne burenvrienden in Haarlem. Nu is een nieuw restaurant in Haarlem niet heel erg iets nieuws. Maar dit keer is het er niet zo maar één want: New York Deli is on it’s way! Waarbij de deli uiteraard staat voor delicatessen. Welke in Lower East Side NYC stijl - en daar zit de nouveauté - in Haarlem aan ons verschijnt.

De eigenaar van deze nieuwe New York Deli is Fausto en Fausto is tevens de eigenaar van The Louisiana LobstershackEn laat dat dan net weer een van onze favoriete plekken in Haarlem zijn. Precies daarom zijn we zeer nieuwsgierig naar deze nieuwe spot. Of beter gezegd; zijn we al een beetje fan. En leggen we de lat helemaal niet hoog ofzo. Volgens Fausto wordt New York Deli een nieuw type horecaconcept in Haarlem en zodra hij het zegt spitsen wij toch graag onze oren.

Deli 2

Nu is dit nieuwe deli concept gericht op fast-casual, wat staat voor hoogstaande kwaliteit eten maar met fastfood-snelheid van service. Klinkt goed, niet? Bij New York Deli hebben ze - zoals ze zelf beschrijven - hun inspiratie opgedaan uit de ‘deli cultuur' van de Lower East Side uit New York. Waar het een mix and match is van culturen op straat en in de keuken die samen de deli style neerzetten.

Zo zul je bij New York Deli kunnen gaan bestellen aan de bar, waar à la minute je eten voor je zult worden klaargemaakt. Dit kan je to go meenemen of je blijft gezellig hangen in de deli. OP het menu zien we bagels, salades, hot sandwiches, warme maaltijden en noshes, oftewel tussendoortjes of delertjes. Pastrami on rye, avocado amaranth, baloney, halvah, matzo ball soup en nog een hele reeks aan ik-wil-het-ik-wil-het gerechten. Benieuwd zijn we! We moeten nog even wachten tot eind februari, want dan opent New York Deli de deuren.

Wagenweg 3, Haarlem

x Juliette