Nederland, Amsterdam1 november 2017, door Maartje

Bijna open: Restaurant 48 50 Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 1 november 2017, door Maartje

Bijna open: Restaurant 48 50 Amsterdam

De Camperstraat in Amsterdam Oost is misschien niet de allereerste straat waar je aan denkt als je aan het zoeken/ nadenken bent over the next wine spot must go. Logisch, er zit ook helemaal niets op dit gebied. Tenminste... Nog niet! Want daar gaat verandering in komen. Restaurant, koffie- én wijnbar 48 50, of forty-eight fifty zoals je het uit moet spreken, gaat namelijk precies aan deze straat de deuren openen. Camperstraat 48 - 50.  Aha. Vandaar die naam.

Met een beetje naar binnen gluren zagen we al een lange bar ontstaan. Dat is het vooralsnog eigenlijk wel. Een beetje research levert ons een Instagram pagina op met spannende zwart-wit foto's van de verbouwing van de beste tent. En daar worden we zeer nieuwsgierig van want er komt kennelijk ook een wineroom (!) gemaakt van staal. Plus lezen we dat Daniel Schein, Rikard Andersson en Java de namen achter 48 50 zijn.

Daniel schijnt barista by day, sommelier by night te zijn, jarenlang werkzaam in een Belgische sterrenzaak, en Rikard is een bekende want de man (een van de mannen van) van Scandinavian Embassy. En Java? Java, beste paard van stal, is een onwijs lief uitziende ruwharige tekkel. O, en we weten nog meer: namelijk dat er écht goede, exclusieve champagnes PER GLAS te bestellen gaan zijn (hebben de mannen een trucje voor), dat er geen eet-concept komt 'gewoon, wat de heren zelf lekker vinden', en dat de focus op zowel Hele Goede Wijnen (veel natuurwijnen ook, maar niet alles) en Hele Goede Koffie gaat liggen. Holla! Kortom: een goede voorbode voor het hopelijk snel te openen: 48 50 a.k.a. forty-eight fifty

Roost Koffie zit een paar deuren verder van het soon to be 48 50. Hier haal je een onwijze brownie (of blondie) met koffie en er kan ook top gelaptopt worden. Overigens.

Liefs, Bloeme