Nederland, Amsterdam19 december 2017, door Maartje

Bistro Berlage Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 19 december 2017, door Maartje

Bistro Berlage Amsterdam

Zo één in de categorie 'die hebben het begrepen': Bistro Berlage Amsterdam. Van de Beurs van Berlage? Ja dié! Een prachtplek midden in Amsterdam centrum, tussen de iconische Beurs en de welbekende (en door ons immer geliefde) Bijenkorf in. Met de herinrichting van het plein tussen vond de gemeente Amsterdam (en de andere betrokkenen, daar weten we het fijne niet precies van) het dan ook de hoogste tijd voor something new! Fijn. We zijn altijd te porren voor something new. Een bistro werd het in dit geval, goed voor het winkelvolk in de buurt, open van koffie tot diner. Fijn, want los van Hotel V Nesplein, het nieuwe Nacarat, vergeten we eigenlijk altijd waar we hier in de buurt ook alweer wezen moeten.

Laten we het eerst nog even hebben over de verbouwing, want something new it is: 

tijdens de verbouwing werd de geschiedenis van de Beurs niet vergeten: het resultaat werd een combinatie van monumentale elementen en een moderne uitstraling. Waar je ook zit: de muren zijn een schilderij om naar te kijken maar het design van de bar, de stoelen en tafels is van nu.

Ook in het menu zien we dit terug: klassiek versus eigentijds. Met een liefde voor lokale, Amsterdamse producten. Op de kaart staan vlees- en visgerechten, maar ook aan onze bega-vrienden is gedacht bij de Bistro. Sterker nog: die wil de zaak wat meer in het zonnetje zetten. Dat gebeurt met heerlijke lunchsalades met gepofte biet, geitenkaas, veenbessen en walnoten. Gewoon, voor tussen het shoppen door -want: Bijenkorf-. En dan die gouden ‘eilandbar’, zo'n MEGA-bar die centraal staat, voor de betere borrels. En als de eerste zonnestralen van 2018 hun intrede zullen doen, dan zal het nieuwe plein klaar zijn en kan je vanaf een heerlijk groot terras genieten van die pracht plek. We kunnen niet wachten! Maar voor de tussentijd, ook als het ijs-koud is, gaan wij uitgebreid genieten bij Bistro Berlage.

Bistro Berlage, Beursplein 1 Amsterdam