Zweden2 juni 2022, door Barts Boekje

Bjerreds Station: de culinaire en muzikale sensatie in Skåne

Zweden, 2 juni 2022, door Barts Boekje

Bjerreds Station: de culinaire en muzikale sensatie in Skåne

Ja ja, we hebben de culinaire en muzikale sensatie van Skåne gespot. Bjerreds Station in Bjärred in de regio Skåne. Ooit een bekend seaside resort in het Zuiden van Zweden. Hier spotten wij een geel houten station met een geweldige grandeur, Bjerreds Station. Opgekocht door de Zweedse drummer Stellan die het besluit in te richten met hulp van Anna. Anna Norrman. Dé Anna Norrman, interieur perfectionista en wederhelft van Lars. Samen bekend als de Norrmans. Hét trendy Deense koppel dat bekend staat om hun goede smaak. Hoogste tijd voor een hapje, drankje en een dansje achter de goedgestylde schermen van Bjerreds Station in  Skåne. Hallo Bjerred, here we come.

Stellan Colt’s Bjerreds Station

Stellan Colt’s Bjerreds Station

Geniaal, de dag dat de bekende Zweedse drummer Colt besluit Anna Norrman te benaderen om nieuw leven te blazen in het station van Bjärred. De grandeur van weleer moet terug in het kanariegele houten gebouw uit 1908. Bjerreds Station moet weer bruisen! En guess what, bruisen doet het! Op het programma staan Garden sessions met optredens van bekende Zweedse en internationale sterren inclusief een keur aan culinaire sustainable hoogstandjes. Maar ook een creatieve sessie van een willekeurig hip bedrijf in de Iggy, Jagger, Bowie of Marley ruimte of een high tea met oma’s taart in de bijbehorende serre. Stellan gaat voor een utflykstmål, een gezellige mötesplats in Bjärred. En één ding is zeker… zijn missie is geslaagd. Bjerreds Station staat voor 365 dagen per jaar gezelligheid. Gegarandeerd!

 

Bjerreds Station restaurant

Bjerreds Station restaurant

Bjerreds Station’s culinaire experience is top. Op de menukaart voornamelijk lokale ingrediënten omgetoverd tot minimalistische hoogstandjes. Vis uit de bezoekwaardige Borstahusen haven, kaas van Soldattorpets Mejeri en Bjerreds befaamde rauwkost van de akkers rondom. Een borreltje aan de bar, een befaamd stukje worteltaart van oma Stina of een homebaked bullar in de serre. Ons advies? Je laten verwennen in de voormalige wachtruimte. Een oase van overdaad. Waar Zweedse bahangklassiekers de muren sieren en diverse doeken een soort van dramatisch gedrappeerd zijn over uitbundige kroonluchters aan het plaffond. Uren zalig zitten temidden van a bunch of wat gezellig ogende Zweden. Smaklig måltid, proost of waarom niet nog beter, een beetje van beiden.

 

Bjerreds Station’s bezoeken?

Bjerreds Station’s bezoeken?

Een zeker doen dingetje. Bjerreds Sation bezoeken. Voor wie aankomt met de auto in Malmö is het een perfecte eerste stop. Zet je het op je verlanglijstje? Plan dan inclusief concert, of nog beter inclusief overnachting. Een overnachting in het stijltechnisch perfect matchende Norrmans castle. De eerdergenoemde Norrmans die tekenden voor Bjerreds befaamde stijl. Zelf eigenaren van een kleurrijk en contrastvol boutiquehotel op iets meer dan een steenworp afstand van het gele station. Overigens ook de eigenaren van een bekende Deense Farm lodge. Die op zijn beurt dan weer de perfecte stop is op doorreis van Zweden naar huis of andersom. Onze Deense aanrader die je dan eigenlijk weer moet boeken in combinatie met een Kopenhagen citytrip. Tja, tips genoeg, nu nog tijd. Laat het betere agenda blokken maar beginnen.

Alles over Bjerreds Station en oh ja, tip: Google Translate to the rescue…