Nederland, Groningen1 april 2019, door Maartje

Block & Barrels Groningen

Nederland, Groningen, 1 april 2019, door Maartje

Block & Barrels Groningen

Even terug, vanaf het begin beginnen: Block & Barrels vind je aan het Hoogstraatje in Groningen. Beneden loop je langs een kleine slagerij die ook gebruikt wordt als lunchkeuken maar eigenlijk wil je direct bij de pub zijn. Dus begin de klim naar boven en beland in de ruime bar waar de tap rijkelijk aan het vloeien is.

Block & Barrels Groningen

Block & Barrels Groningen

Als het even kan de hele dag door. Hier kun je meteen aanschuiven, al is er in het restaurant of op het ruime dakterras plek zat. En ja, dat dakterras doet ’t ‘m. Zwartgeblokte tafelkleedjes en grote parasols omringt met de brick walls van het pand. Inclusief verzakte ramen. Maakt het toch nog wat romantischer. Lampjes in glazen potjes hangen boven het hele terras en klaar is je dakterras uit de boekjes, gewoon in het hoge Groningen. Het menu van Block & Barrels bestaat uit de lekkerste vleesgerechten.

De burger is inderdaad net weer wat anders dan anders; hij komt bijvoorbeeld op een pretzelbroodje. En is zo juicy als een burger behoort te zijn. De kaas en sauzen druipen tussen je vingers door terwijl je probeert in een keer een hap te nemen. Lukt nooit. Niet sexy. Maar wel wat het zijn moet. Of bestel de ribbetjes. Net zo smeuïg als de burger maar dan in sparerib-style. Daarnaast friet en coleslaw. Een biertje. En je blijft wel even hangen. De bediening is het overigens ook helemaal. Allemaal oplettend en gezellig. Vooral De Man Met De Baard (ja, uiteraard ook in Groningen) die erg goed oplet of er wel genoeg gedronken wordt: “I do not want to alarm you but… your glass is almost empty. You want beer? Cool. Beer o’clock. Smash.” En daar zit je alweer achter je tweede (ahum) glas. Het accent doet vermoeden dat de beste man uit Australie komt en dat maakt het (oke: hem) eigenlijk nog leuker.

Liefs, Bloeme