België, Knokke11 oktober 2019, door Maartje

boetiekhotel Enso Knokke-Heist

België, Knokke, 11 oktober 2019, door Maartje

boetiekhotel Enso Knokke-Heist

Nieuw in de categorie boetiekhotels in Knokke-Heist is Enso. Een plaatje in het centrum van de stad. Eigenaren Tim & Tine (nu al leuk) misten nog een hip boetiekhotel (wij ook Tim & Tine, dus DANK) en besloten daad bij woord te voegen. Ze zochten en vonden een pand dat aan  al hun voorwaarden voldeed en creeerden er  aan het Albertstrandhun eigen boetiekhotel Enso Knokke-Heist.

 

boetiekhotel Enso Knokke-Heist

boetiekhotel Enso Knokke-Heist

Nu lijkt het een 1-2-tje om vooral in de zomermaanden naar de Belgische badplaats af te reizen. En ok, dat is ook zo (in Knokke poppen de hele zomer door tál van zomer pop-ups up, de ene nog leuker dan de ander. Zodra de zon vertrekt, doen de pop-ups dat ook), maar boetiekhotel Enso Knokke-Heist is een reden on its own om toch naar Knokke af te reizen (ps. lees hier meteen al onze Knokke tips!).

Het lichte hoekpand kreeg, naast het Vlaamse kunst-gevoel, een fikse dot Japan mee. Sober en licht over het algemeen, en dat werd ook bij Enso doorgevoerd. De upgrade van het pand werd door Tim verzorgd, de styling deed Tine. Een top-combi want Hotel Enso is een plaatje! Inderdaad: precies dat wat de mondaine kustplaats nog miste.

Het concept achter het hotel is van de Japanse slag, en Enso is Aziantisch ‘zen’ symbool dat staat voor kracht en elegantie. Al valt ook de Belgische bourgondische inslag is niet te missen.

Zowel in de kamers als in de gemeenschappelijke ruimtes werd voor een overwegend zwart-wit kleurenpalet gekozen, hier en daar aangevuld met kleurrijke details. Allesbehalve klassiek, en dat was exact de bedoeling!