Nederland29 mei 2024, door Madiana Macauley

Buitenhotel Terra Wolde: flierefluiten in het bos

Nederland, 29 mei 2024, door Madiana Macauley

Buitenhotel Terra Wolde: flierefluiten in het bos

Wie ons inmiddels een beetje kent, weet dat we ons maar al te graag onderdompelen in de natuur. Even ontsnappen aan de chaos van de stad. Een vreugdedansje achter de schermen blijft dan ook niet uit als we weer een magisch plekje in het groen hebben ontdekt. Soms is zo’n plek dichterbij dan je denkt. Buitenhotel Terra Wolde, in de buurt van – ja, ja – Zeewolde, is zo’n favoriet. Eten, slapen en meegaan in het ritme van de natuur doe je hier in klein gezelschap of met het hele gezin.

 

Meer plekjes in de natuur ontdekken? 

Natuur, de sterspeler

Natuur, de sterspeler

Van handen uit de mouwen steken en daarmee zelf plantjes zaaien, zowel letterlijk als figuurlijk, is eigenaresse Lisette niet vies. Alles wat je op het beboste terrein van het buitenhotel Terra Wolde tegenkomt, is namelijk met veel liefde, en soms wat bloed, zweet en tranen, ontstaan. Lisette, hiervoor jarenlang horecaondernemer, gooide in 2020 het roer om om in het Horsterwold haar droom waar te maken.

En het resultaat mag er wezen. Zet voet in Terra Wolde en je kunt de boel even helemaal de boel laten. De natuur is hier namelijk de sterspeler, en daarvan krijgt menig mens nooit genoeg. Tel daar een paar hele knappe slaapplekken (hier komen we zo op terug), een prachtige bostuin en een openluchtrestaurant bij op, en je bent precies waar je zijn moet. Sterker nog, als je er eenmaal bent, wil je nooit meer naar huis.

Het buitenhotel

Het buitenhotel

Eén ding is zeker: bij Terra Wolde slaap je in stijl. Geen stoffige natuurhuisjes, maar tot in de puntjes verzorgde, comfortabele cabins, tenten en luxe boshuisjes. Hun nieuwste aanwinsten zijn De Klepper en de Fruitschuur. De Klepper, helemaal zelf ontworpen, heeft de allure van een hotelkamer, maar dan een waar je vanuit je bed de ochtendzon op je gezicht voelt én uitkijkt over het water. Even ‘de klep’ openschuiven en inademen maar, die frisse bosgeur. Say no more.

En dan is er de Fruitschuur, een echte buiten familiehotelkamer. Geïnspireerd op de principes van een schuurwoning, inclusief tweede verdieping, knusse living, terras aan het water en een omliggende boomgaard. Ook hier kijk je vanaf je bed naar de sterrenhemel, die vanuit de bostuin net even mooier is. Beide accommodaties hebben een eigen pantry voor lekkere koffie en thee, en een afgesloten badkamer met douche en toilet. Alles wat je nodig hebt (en meer) dus.

Niks moet, alles mag

Niks moet, alles mag

Niks moet, alles mag. Dat is slow-living pur sang en tegelijkertijd het motto van Terra Wolde. Het terrein ademt een grote relax vibe, maar je hoeft je zeker niet te vervelen. Zorgen en ontzorgen, daar zorgen ze wel voor. Volop genieten doe je van de omgeving: lekker zwemmen, suppen, chillen, yoga op het yogadeck, hangen bij de moestuin of lekker varen over de mooie wateren op zoek naar de bever. Spot koningspaarden, herten en dassen tijdens een van de fiets- en wandelroutes of laat de kids los in het speelbos met kabouterroute. Varen doe je in een sloep, en die staat daar al voor je klaar. In de buurt vind je tal van strandjes en een vaarbewijs is niet nodig, ook wel eens fijn.

Trek? Goed nieuws voor de picknickers onder ons, want ook aan jullie is gedacht. Rieten mand mee vol snacks, en gaan. In de watten gelegd worden zul je. Een sloepje voor vier huur je voor minimaal twee uur en kost €35 per uur, inclusief benzine.

Farm to table

Farm to table

Liefde gaat door de maag, en zeker bij Restaurant Pomponius. Lisette kookt in haar restaurant graag op hout, in de pizzaoven of boven een open vuur. De groenten komen rechtstreeks uit de moestuin, het fruit en de noten uit de boomgaard, de eitjes van de kippen en groenafval naar de kippen. De zelfvoorzienende cirkel is zo weer rond. Overnacht je niet bij Terra Wolde, maar heb je wel zin in de legendarische steenoven pizza’s of een lunch tussen de tomatenplanten? Dan ben je in het relaxte buitenrestaurant altijd welkom.

Dus voor wie toe is aan een ontsnapping uit de dagelijkse hectiek, Terra Wolde is your place to be.

Flierefluiten in de natuur en een perfecte balans tussen comfort en avontuur. Lekker met je vrienden ontspannen, of juist in de benen met de familie, in de bostuin voelt iedereen zich thuis. Laat je helemaal in de watten leggen en ga voor een all-in zomer arrangement. Kies een accommodatie naar keuze en geniet gedurende je verblijf van heerlijk eten.

Niks moet, alles mag. Slow living is nog nooit zo lekker geweest.

Fotocredits: Vivrefotografie