Nederland21 november 2019, door Margaux van der Mieden

You better be at Bazs in Hilversum

Nederland, 21 november 2019, door Margaux van der Mieden

You better be at Bazs in Hilversum

We hebben het hier al vaker gehad over Hilversum. En dat je er wellicht dagelijks komt (want werk) en dat het tóch af en toe lastig blijkt om weer een origineel en lekker adres te vinden. We hebben er al een paar opgesnord en voegen een nieuwe fijne aan ons favorieten-lijstje toe: de alles-in-één zaak Bazs in Hilversum. Restaurant, wijnbar en een delicatessenwinkel, allemaal naast elkaar. We voelden de klik. Iets met een gedeelde liefde voor B-woorden (en goed eten en drinken): Bar Bazs, Bites Bazs, Barts Bazs... U snapt.

Restaurant Bazs

Restaurant Bazs

Met de deur in huis: bij Bazs in Hilversum is het het beste om precies dat te doen. Lekker met de deur in huis vallen. Daar leent de plek zich namelijk uitstekend voor, met dank aan de relaxte sfeer. Bazs oogt als een huiskamer, en gedraagt zich als dusdanig. Stukje thuiskomen noemen we dat. Doen we navraag bij chef-kok Boris, dan blijkt dat dit nou precies de bedoeling was bij het openen van Bazs Hilversum. Iedereen is er welkom, altijd. Zo zet Boris lekker z’n baseballpet op tijdens het koken. Vind-ie fijn en zo wil hij ook dat zijn gasten zich voelen. Of je nou in je joggingpak of in je smoking komt, het kan en mag allemaal. Fijne taal. Nog een pluspunt voor Bazs: onze Boris (mogen wij zeggen) heeft zelf een melkallergie en hij merkt dat daar in veel restaurant niet serieus mee om wordt gegaan. Zo niet bij Bazs, u begrijpt.

Bazs Bites & Bazs Bar

Bazs Bites & Bazs Bar

Maar we kwamen om te eten, want honger (en allergie-vrij, dat terzijde). Blijkt dat we helemaal goed zitten: de menukaart is klein maar fijn, zoals we ‘m graag zien. Er staat een verrukkelijke bloemkool-kerriesoep op, en een auberginetartaar. Klinkt lekker. Is lekker. Beloofd.

En er is meer: naast restaurant Bazs huist namelijk broertje Bazs: Bazs Bites. En halleluja, wat een goddelijke delicatessenwinkel is dat. Kaasliefhebbers, hier moet je wezen. Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten kazen (oke, ze zijn wel  te tellen maar je begrijpt wat we bedoelen), een keur aan olijfolie, truffelchips, nootjes, bonbons en meer. Het pretpakket van Bazs wordt compleet gemaakt door het wijnaanbod: ook hier volop om uit te kiezen en de staf van de zaak  maakt je goed wegwijs door het aanbod. Perfecte plek om in te slaan voor de feestdagen. Je kunt namelijk ook je eigen pakket samenstellen, van alles in de winkel. Leuk voor het diner thuis, maar ook een tof kerstcadeau.

Door naar de volgende plek: om eerlijk te zijn The Best of Bazs volgens team Bart. U raadt het al: de wijnbar. Ook hier werd het heerlijke huislijke stijltje doorgevoerd én op gezette tijden verschillende activiteiten georganiseerd. Neem nou woensdag-spelletjesdag (like!) of vrijdag Pub Quiz Dag. Houd de facebook pagina van Bazs in de smiezen voor meer events.

Afijn, we bleven al met al stukken langer dan gepland aangezien Bazs met recht een one stop shop is: start in de winkel, ga tafelen in restaurant Bazs en sluit je de avond af in de wijnbar (hebben wij ook gedaan, niets meer aan doen).

Bazs