4 mei 2022, door Nina van Hilst

Duurzaam en fair: yoga met MoiTu x Milou Turpijn

4 mei 2022, door Nina van Hilst

Duurzaam en fair: yoga met MoiTu x Milou Turpijn

Fan zijn we van al het interieur moois wat The Souks meeneemt van haar reizen naar Marokko. De mooiste vloerkleden, kussens, wollen pompom dekens, poefs en manden. Sandra van The Souks en fotografe Jeannette maakten samen een collectie gebaseerd op hun gedeelde liefde voor de wereld, reizen, avontuur en ondernemen. MoiTu is een kleine collectie waarmee je kunt yogaƫn en werken in een Oosters sfeertje. Eerlijk en duurzaam gemaakt van tweedehands kleden en reststoffen.

 

Naast de basiscollectie in wit en zwart, heeft MoiTu nu samen met Milou Turpijn (o.a. van Yoga met Milou) een meditatiekussen en bolster in de heerlijke kleur peach.

 

Zelf naar Marokko? Barts Best of Marrakech.

MoiTu

MoiTu

Ieder die weleens zwijmelt over avonturen in de Medina – en dan bedoelen we niet het soort uit de Bouquet-reeks – kan makkelijk een vleugje van die vibe in huis krijgen. Beni Ouarain kleed op de vloer, gevlochten manden op de kast, berberkussens op de bank, pompom deken op het bed. Wat nog in die reeks ontbrak waren praktische items met diezelfde sfeer. Sandra en Jeannette maakten samen met enkele kleinschalige ondernemers in Marokko een collectie meditatiekussens, yogamatrassen en laptophoezen. Behalve dat de items prachtig zijn, is ook het verhaal prachtig. De ondernemers krijgen een fair prijs en kunnen hun familieambacht uitvoeren. Terwijl de materialen reststoffen zijn van andere producties of tweedehands kleden. Goed voor de mens, fijn voor de planeet en ook nog eens knap voor je huis.

MoiTu x Milou

MoiTu x Milou

Na de mooie basiscollectie was het tijd voor iets nieuws: kleur! MoiTu riep de hulp in van Milou Turpijn. Wie weleens een lesje van Yoga met Milou op haar YouTube kanaal heeft gevolgd, weet dat deze yogi staat voor vrolijkheid en lef. Voor Milou staat de kleur peach voor ontspanning en daarnaast is perzik ook een lekker uitgesproken kleur. De MoiTu x Milou bolster en mediatiekussen zijn behalve handig tijdens de yoga of meditatie, ook een pareltje in je interieur. Altijd een winner dus.

MoiTu Yoga Collection