Nederland, Amsterdam22 oktober 2016, door Maartje

Cafe AMOI Amsterdam (west)

Nederland, Amsterdam, 22 oktober 2016, door Maartje

Cafe AMOI Amsterdam (west)

Amai amai Café Amoi, wat ben je leuk! De nieuwste van de Amsterdamse Kinkerstraat, naast Seoul Food en SNCKBR nummer 2, is een toko twee-punt-nul om het zo maar weer even te noemen. Een toko, ja, en dus Indonesisch, maar zeker niet zo één als je gewend bent. De meeste toko's zijn namelijk, tsja, niet echt aantrekkelijk/ knap/ hip/ geef het beessie een naam. Zo niet Café Amoi. Allerminst. Café Amoi is TE leuk. Hoofdletters zoals bij SNCKBR en Azian-yumminess zoals bij Seoul Food, maar dan uit Indonesie dus. Daging Rendang, koude Bintang biertjes en oke, ook Bobby's Gin & Tonics. Of, zoals op de facebookpagina te lezen valt: Café AMOI is an Indonesian eatery offering authentic food and drinks. A place to meet, drink and eat. For the day drammer, happy drinker and food lover. 

barts-boekje-cafe-amoi-amsterdam

Modern Indonesisch is Café Amoi, met authentieke gerechten gekookt door gezellige Indonesische tante's in de keuken en een modern interieur met dat lekkere, gekleurde, vol met planten en een puike hanghoek sfeer. Heen kun je er vanaf de vroege borrel, het diner, een snel sateetje, afhaal en een killer van een Katopra (vetoprak betawi). Twee verdiepingen zijn er, de bamboebar centraal, vintage hanghoekje op rechts en lange tafels om aan te schuiven een verdieping hoger. 

barts-boekje-cafe-amoi-1

Dat Amoi? Dat betekent letterlijk ' klein zusje', en dat slaat weer op het feit dat de ouders van de eigenaar één van Amsterdams bekendste Indonesische toko's runden, het inmiddels gesloten Sarang Mas. Het zit in de familie dus, en dan weet je dus dat het niet meer stuk kan, daar aan de Kinkerstraat. Café Amoi