Nederland5 februari 2022, door Maartje

Pop-up Café Clementine, Barendrecht

Nederland, 5 februari 2022, door Maartje

Pop-up Café Clementine, Barendrecht

Ah, eindelijk weer zo'n plek waarmee we de winter weer achter ons lijken te laten. Zo'n adres die als zondag voelt, van woensdag tot en met zaterdag want op zondag zijn ze dicht. Wie wat waar? Pop-up Café Clementine is de talk of the town, aan de Spoorlaan in Barendrecht.

Goeie naam, goeie postcode en vooral een hele goeie locatie: Café Clementine houdt voorlopig huis in een glazen waar omheen de komende jaren een nieuwe wijk gebouwd gaat worden: De Stationstuinen aan de oostkant van NS-station Barendrecht. Vandaar het 'pop-up' en tijdelijke karakter van Café Clementine. Maar daar voel je voorlopig nog helemaal niks van.

Café Clementine Barendrecht

Café Clementine Barendrecht

Feels like summer bij Café Clementine – what’s in a name. Schijnt de zon, dan zit je in de kas meteen op z’n Italiaans, al dankt de plek die naam aan zijn eigen Hollandse fruitige historie: op deze plek ontstond rum 100 jaar geleden de groenten en fruitveiling van Barendrecht. Aha. Dat is meteen de achtertuin van heet frisse café en het laat zich raden dat alles wat op tafel komt waar mogelijk uit diezelfde achtertuin komt. Lokaal en duurzaam, zoals dat heurt anno 2022.

Vanaf CS Barendracht loop je zo naar Café Clementine – fijn. Mocht je dat bekend in de oren klinken: dat kan. Niet verweg opende ook Verse Grond (Loods38) – komen we snel op terug. Ook leuk: er zijn hier ook een viertal padelbanen geopend (een combinatie van tennis, squash en beachball) en de kans dat er de komende maanden tal van noviteiten bij gaan komen, is nogal groot. Stay tuned dus enzo!