Nederland, Amsterdam12 oktober 2022, door Romy Weevers

Café Garçon – de nieuwe Franse parel van Amsterdam Oud-Zuid

Nederland, Amsterdam, 12 oktober 2022, door Romy Weevers

Café Garçon – de nieuwe Franse parel van Amsterdam Oud-Zuid

De Johannes Verhulststraat in Amsterdam Oud-Zuid is een parel rijker met de opening van Café Garçon. Op de kaart klassieke Cuisine Française in een hip jasje, begeleid door de mooiste Franse wijnen. Alles wat je voor je neus krijgt, is huisgemaakt en met liefde bereid. Bij Café Garçon ben je de hele dag welkom! Van déjeuner tot dîner tot apéro. Sta je al te popelen? Ga erheen en we zien je daar. Adieu!

Café Garçon

Café Garçon

Café Garçon dus. Verwacht vriendelijke Garçons, die echt weten waar ze het over hebben. En de sfeer? Laten we zeggen dat een stapje in Café Garçon, een stapje net iets dichter bij Parijs is. De geur van de Franse frietjes, de funky barkrukken, klassiek houten tafels met wit tafelkleed en de Franse chansons lachen je toe bij binnenkomst. Oui oui, Garçon heeft de hele toko echt even goed binnenstebuiten getrokken. En het resultaat, dat mag er wezen.

Oeh la la

Oeh la la

Wat je hier wil bestellen is zonder twijfel de de steak tartaar, want Garçon heeft een aantal verrassingen in petto. Elke tartaar wordt vers en per stuk bereid, en dit proef je. Dan ga je voor een poussin à la Cafe Garcon (een klein vrouwelijke, borstig,  kippetje), die langzaam wordt gegaard aan een klassiek Franse rotisserie. En die jus.. die heb je nog niet eerder geproefd. En dit doe je ze niet na – want deze is strikt geheim. Als het water je nu nog niet in de mond loopt… En uiteraard doop je hier je klassiek franse frietjes in. Liever vis of vega? De Petit Sole en Ratatouille telt niet teleur. Bestel nog een Franse wijn (we kozen voor de altijd goede Chablis). En sloten sluit je uitaard af met een klassieke Tarte Tatin en de (precies goed in verhoudingen – je weet wel niet te bitter en niet te zoet) espresso martini.