Nederland17 juni 2020, door Milou Verbeke

Het microfestival Campfire Stories

Nederland, 17 juni 2020, door Milou Verbeke

Het microfestival Campfire Stories

Gingen we vroeger nog het allerliefst met bussen vol richting de grotere festivals, tegenwoordig moet je juist bij de kleinere wezen om er nog een beetje bij te horen. Microfestivals zijn namelijk hipper dan hip; kleinschalig, weinig mensen en dus lekker exclusief. Zo ook Campfire Stories, waar slechts plek is voor honderd mensen. Ergens op het Nederlandse platteland vindt dit jaar alweer de vierde editie plaats. En die gaat, ondanks alles (ahum Corona), gewoon hartstikke door!

Campfire stories

Campfire stories

Van 4 september t/m 6 september kun je op landgoed Roggebotstaete (Flevoland) terecht op het festival voor workshops, inspirerende gesprekken rondom het kampvuur, eten en vooral ook veel tijd doorbrengen in de natuur. Of eerder: 18  t/m zondag 25 juli, maar dan op landgoed Slangenburg (Doetinchem) voor Summer Camp. Dit alles om ná een weekend in de buitenlucht energieker en geïnspireerder weer terug te komen in je normale leven. Want, zo stelt het festival: vandaag de dag gaat het tempo van het leven zo snel dat we nauwelijks tijd hebben om de kleine dingen te waarderen. Campfire Stories is een tegengif voor onze moderne levens: het biedt een weekend weg van de drukte en dagelijkse stress. Met het weekend willen ze positieve verandering creëren en een ode brengen aan het eenvoudige leven in de natuur.

Afijn, wanneer kiezen we voor het festival en wanneer voor Summer Camp?  In het kort is Summer Camp niets meer of minder dan een week lang buitenspelen en fikkies stoken voor het hele gezin. Tijdens Summer Camp zijn er voornamelijk activiteiten en workshops voor zowel kinderen alleen (zodat de ouders even rust hebben) en voor het hele gezin. Terwijl het festival (die in september) juist 18+ is, zodat er een écht festival vibe ontstaat.

Dus, ben je liever buiten dan binnen, dan ben je bij Campfire Stories aan het juiste adres. Verhalenvertellers, veranderaars en creatievelingen delen een weekend lang hun verhalen (talks) en vaardigheden (workshops) en je kunt zelf kiezen welke je wel en niet wilt bijwonen. Of ga een mooie wandeling maken door het bos. Over elk detail van dit microfestival is nagedacht van je eigen tentjes meeslepen, kant en klare glampingtenten tot aan een volledige private boerderij (Summer Camp). En alles heeft een link met duurzaamheid en/of een sociale en ecologische impact. ‘s Ochtends zijn er yogasessies en ijsbadworkshops (die laatste klinkt inderdaad héél koud) en alle maaltijden -met lokale ingrediënten en biologische wijnen- worden verzorgd door sterren van chef’s (alleen bij het festival, Summer Camp heeft een optie om maaltijden bij te boeken). Of eerst gewoon even rustig wakker worden met een fluitconcert van de vogels, rondstruinende reeën, een kop vers gezette koffie en een heerlijk ontbijt. ’s Avonds staat in ieder geval een gezellig kampvuur op de planning met voorlees sessies en drankjes. Staar naar de sterren, de rondvliegende uilen of naar het beeld van de outdoor cinema, niets moet en niksen is verplicht (grapje natuurlijk).

Campfire stories