8 oktober 2017, door Maartje

Camping Buitenland (en de nieuwe Greenhouse) Zandpol (Drenthe)

8 oktober 2017, door Maartje

Camping Buitenland (en de nieuwe Greenhouse) Zandpol (Drenthe)

Het is niet de eerste keer dat ik het zeg, en vast niet de laatste, maar ik houd niet van kamperen. De echtgenoot ook niet. Zelfs Willem, de (mops)hond, moet er niks van hebben – we hebben het geprobeerd. We houden gewoon niet van het met een closetrol in de hand, zonder lenzen in en met een stinkende ochtendadem naar een gemeenschappelijke plee schuifelen (’s avonds met een slok op hebben we daar aanzienlijk minder moeite mee) en persoonlijk houd ik niet van de oersaaie verplichte babbels met medecampinggasten – sorry, ik mis gewoon dat gen voor small talk. En toch, toch val ik steevast voor het nieuwe kamperen. Een glamping willen we het niet noemen, want een stomme term, maar het zijn van die adressen zoals De Lievelinge, Zon Zee Strand, Camping de Lakens, Kampari... en zo zijn er nog een paar (check ook het boek Little Escapes! Daar staan ook een paar parels in) die kamperen draaglijk maken. Want creatief, oer-gezellig, duurzaam en gewoon, heel aantrekkelijk eigenlijk.

Barts-Boekje- greenhouse buitenland

In die categorie is Camping Het Buitenland ook al even favoriet, al had het zijn weg naar deze site nog niet gevonden. Reden? Live happend. Tot ik zojuist het nieuwe Greenhouse van de camping voorbij zag komen. Wisten we al, dat die kwam, maar hij is nu klaar het ziet er meer dan te gek uit. Holla!

Barts-Boekje- buitenland

Verstopt tussen het Drentse platteland vind je Camping Buitenland, een project gekocht door vijf vrienden die het drukke Amsterdam wilden verlaten, iedere keer als het even kan, voor een 'stukje' Buitenland in de buurt. Ze kochten het terrein van 9 hectare, vlak onder Nieuw-Amsterdam tussen een zwemmeertje en een bos en creëerden daar een  kleurrijke en eigenzinnige camping waar iedereen welkom is en waar zelfbouwers en architecten alle vrijheid krijgen om te bouwen aan hun ideale vakantiehuis. Unieke huisjes die, als ze klaar zijn, te huur worden aangeboden op deze website. Like.

Barts-Boekje- camping buitenland

Ook een like naar de BuitenBar, het hart van de camping en een huiskamer voor alle gasten. Maar de grootste dikke vette like gaat dus deze keer naar het nieuwe Greenhouse, een kas van een huisje (joh) waarbinnen iemand met veel smaak aan de slag is gegaan. Het mooiste nieuws? Dat het huisje pas nét af is en dus gewoon nog te boeken valt! Ook voor over 2 weken, als het herfstvakantie is. Go! Camping Buitenland