Zuid-Afrika, Kaapstad23 februari 2020, door Maartje

Cape Town’s coolest: The Strangers Club

Zuid-Afrika, Kaapstad, 23 februari 2020, door Maartje

Cape Town’s coolest: The Strangers Club

“Not all those who wander are lost.” Een (cheesy) spreuk die ons op het lijf geschreven is en tevens het motto van The Strangers Club in Kaapstad. Deze koffiebar slash concept store in Green Point kwam hier eerder al voorbij en wist nu ook nog meer leden van Team Bart te overtuigen. Tijd voor een uitgebreid verslag!

The Strangers Club Kaapstad

The Strangers Club Kaapstad

Het brein achter The Strangers Club? Jonge ondernemers Emma Vith en Adam Reily. Zij inspireerden zich op de clubs met dezelfde naam die begin de jaren 1900 in Panama en La Paz bestonden. Handelaars en ontdekkingsreizigers spraken er vroeger af om verhalen uit te wisselen en herinneringen op te halen. Vandaag is The Strangers Club the place to be voor toeristen én locals die op zoek zijn naar een rustig plekje middenin de Kaapse binnenstad. 

The Strangers Club Kaapstad

The Strangers Club Kaapstad

The Strangers Club zit verstopt in een gezellige binnentuin waar het zonnetje zalig tussen de boomtoppen piept. Je ploft er neer op een bank in de tuin of installeert je (al of niet inclusief laptop) aan één van de tafels. De koffie is er heerlijk en van het lokale Rosetta Roastery. Rumor has it dat ze met hun koffie in de prijzen vielen en dat geloven we maar al te goed. Voeg daar nog een lekker en gezond ontbijt of een goed gevulde salade aan toe en je wil er niet meer weg. Al raden we aan om niet te blijven zitten en ook een kijkje te nemen achterin. Daar zit The Strangers Club Retail. Een concept store met een geweldige selectie aan lokale merkjes. De oorbellen van Lorne en t-shirts van Five O’Clock gingen alvast op onze wishlist. En ook voor manlief en de allerkleinsten is er heel wat leuks te vinden. 

Nog niet genoeg geshopt? Dan vind je in hetzelfde gebouw ook Out Of This World, een kunstgalerij met een geweldige collectie Afrikaanse kunst, stoffen, juwelen en co. Out Of This World bestaat al sinds 1972 en heeft ook vestigingen in Camps Bay en V&A Waterfront. Maar ga zeker langs in Green Point langs want daar vind je de grootste verzameling. Bovendien maakt de combo van The Strangers Club en Out Of This World van het prachtige oude huis  echt de plek waar modern en authentiek Zuid-Afrika elkaar ontmoeten.

 

Ook leuk om te weten? Bij The Strangers Club zit ook Local Knowledge. Bij hen boek je verrassende tours en activiteiten in en rond Kaapstad waarbij je de stad te zien krijgt door de ogen van een local. Wij gingen nog niet met Local Knowledge op pad, maar de reviews liegen er niet om. Leuk voor wie graag wat extra guidance krijgt tijdens een eerste bezoek aan Kaapstad. 

 

The Strangers Club – Braemar Road 1, Green Point, Cape Town – Open van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 15:00 en op zaterdag van 09:00 tot 14:00 – www.thestrangersclub.co.za