8 juli 2019, door Barts Boekje

CARE // FULLY CURATED pop-up in De Pijp: happy sustainable shopping

8 juli 2019, door Barts Boekje

CARE // FULLY CURATED pop-up in De Pijp: happy sustainable shopping

Goed nieuws voor alle duurzame en niet-duurzame liefhebbers van knappe kleding: daar waar vorige maand nog de pop-up van Coco Bonito zat, zit nu de pop-up van CARE // FULLY CURATED. Op de Gerard Dou. Vrij vertaald ook wel een gezamenlijke pop-up van 10 duurzame, fashionable ondernemers in hartje De Pijp. En yes, de items zijn er zo mooi dat ook niet-duurzaame kledij-liefhebbers overstag gaan.

Care Fully Curated Pop Up

Care Fully Curated Pop Up

Waar te beginnen? Nou, bij Claudia van thegreenlabels.com en Dena van Noumenon. Zij kwamen met het pop-up idee. Geen gloednieuw idee, want ze deden het al eens eerder. Dat was een succes en vandaar: pop-up nummer twee! Naast hun eigen merken hebben ze nog tien (tien!) andere duurzame merken om zich heen verzameld en zo zie je maar weer: er is genoeg aanbod voor een duurzame, nieuwe outfit.

Deze tweede editie van hun CARE // FULLY CURATED pop-up dient ook een thema: namelijk ‘re-purpose.’ Immers, van de 25 miljard ton (= zwaar!) aan kleding dat jaarlijks eindigt op de stortplaats zou zo’n 95% hergebruikt kunnen worden. Daarom is de pop-up ook een kleine broedplaats voor hergebruikoplossingen, nieuwe business modellen en duurzaamheidsinitatieven

Van recyclede materialen, vintage kleding en (custom-)reparaties tot aan het verlengen van de levensduur van de items die je al hebt: ieder stapje telt. Daarom organiseren de knappe koppen van deze pop-up een drietal events met paneltalks en workshops. Bijzijn = inhaken, dus check hier de data van de events. Nu we het toch over data hebben: de pop-up is er tot en met 21 juli.

Winkels en merken die meedoen:
*Noumenon, ‘vegan & ethical fashion’
*thegreenlabels, ‘sustainable fashion e-shop’
*Osier, ‘luxury vegan handbags’
*Bottines, ‘handcrafted footwear’
*Pala, ‘ethical eyewear that gives back’
*The Collection One, ‘sustainable brands, handpicked vintage’
*Scoon, ‘the one stop shop for clean & organic beauty’
*SMPL, ‘100% natural skin care, leave out the unnecessary’
*12 knots, ‘artisan jewellery est. 2012’
*Pina Studio, ‘slow fashion for progression’
*Vegan Good life, ‘the plant based magazine on fashion, travel, art & design’
*Nuud, ‘the carefree deodorant’