Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 08-07-2019
  • Barts Groene Hoekje, pop-up, Winkelen

CARE // FULLY CURATED pop-up in De Pijp: happy sustainable shopping

CARE // FULLY CURATED pop-up in De Pijp: happy sustainable shopping

Goed nieuws voor alle duurzame en niet-duurzame liefhebbers van knappe kleding: daar waar vorige maand nog de pop-up van Coco Bonito zat, zit nu de pop-up van CARE // FULLY CURATED. Op de Gerard Dou. Vrij vertaald ook wel een gezamenlijke pop-up van 10 duurzame, fashionable ondernemers in hartje De Pijp. En yes, de items zijn er zo mooi dat ook niet-duurzaame kledij-liefhebbers overstag gaan.

Care Fully Curated Pop Up

Waar te beginnen? Nou, bij Claudia van thegreenlabels.com en Dena van Noumenon. Zij kwamen met het pop-up idee. Geen gloednieuw idee, want ze deden het al eens eerder. Dat was een succes en vandaar: pop-up nummer twee! Naast hun eigen merken hebben ze nog tien (tien!) andere duurzame merken om zich heen verzameld en zo zie je maar weer: er is genoeg aanbod voor een duurzame, nieuwe outfit.

Deze tweede editie van hun CARE // FULLY CURATED pop-up dient ook een thema: namelijk ‘re-purpose.’ Immers, van de 25 miljard ton (= zwaar!) aan kleding dat jaarlijks eindigt op de stortplaats zou zo’n 95% hergebruikt kunnen worden. Daarom is de pop-up ook een kleine broedplaats voor hergebruikoplossingen, nieuwe business modellen en duurzaamheidsinitatieven

Van recyclede materialen, vintage kleding en (custom-)reparaties tot aan het verlengen van de levensduur van de items die je al hebt: ieder stapje telt. Daarom organiseren de knappe koppen van deze pop-up een drietal events met paneltalks en workshops. Bijzijn = inhaken, dus check hier de data van de events. Nu we het toch over data hebben: de pop-up is er tot en met 21 juli.

Winkels en merken die meedoen:
*Noumenon, 'vegan & ethical fashion'
*thegreenlabels, 'sustainable fashion e-shop'
*Osier, 'luxury vegan handbags'
*Bottines, 'handcrafted footwear'
*Pala, 'ethical eyewear that gives back'
*The Collection One, 'sustainable brands, handpicked vintage'
*Scoon, 'the one stop shop for clean & organic beauty'
*SMPL, '100% natural skin care, leave out the unnecessary'
*12 knots, 'artisan jewellery est. 2012'
*Pina Studio, 'slow fashion for progression'
*Vegan Good life, 'the plant based magazine on fashion, travel, art & design'
*Nuud, 'the carefree deodorant'