Spanje, Costa Blanca26 april 2021, door Barts Boekje

Casa Alba Boutique B&B – De ultieme Spaanse hide away (zonder kids)

Spanje, Costa Blanca, 26 april 2021, door Barts Boekje

Casa Alba Boutique B&B – De ultieme Spaanse hide away (zonder kids)

In de heuvels bij het dorpje Benissa in Zuidoost Spanje ligt Casa Alba Boutique B&B. Ofwel: de ultieme Spaanse hide away en dat dan zonder kids. Het magische paradijsje is het geesteskind van de Nederlandse Yalcin en Carlijn. Een Boutique Bed & Breakfast met een spectaculaire view, omringd door weelderige wijngaarden, het dromerige Spaanse land en de ongerepte, turquoise wateren van de Costa Blanca. 

Casa Alba

Casa Alba

Ruim 2 jaar geleden vertrok dit charmante, gastvrije stel vanuit Amsterdam naar de Spaanse zon om hun droom in de natuur waar te maken. Na 18 jaar in het snelle wereldje van de mode, design en hospitality te hebben vertoefd, hunkerden zij naar een andere way of living. Zij verlangden naar een leven met een meer bewuste mindset. Er volgde een lange zoektocht naar een plek waar zij in alle vrijheid hun creativiteit konden exploren. En die vonden ze. En zo werd Casa Alba (dat ‘het huis van de zonsopkomst’ betekent) geboren.

Afgelopen zomer rockten zij hun eerste en – ondanks de ons alom bekende obstakels – meteen uiterst succesvolle seizoen. En dat was nog maar het begin. De Spaanse pers pikte dit pareltje al snel op en inmiddels staat Casa Alba in zo’n beetje elk Spaans design magazine vermeld.

As we speak is hun tweede seizoen in volle gang. Want juist in het voor- en naseizoen en zelfs tijdens de wintermaanden kun je hier volop genieten van de ultieme Spaanse tranquill vibes en uiteraard het uiterst zachte klimaat. Over de knappe looks van deze stylische B&B hebben we het dan nog niet eens gehad.

Zodra je door de poort van Casa Alba binnentreedt voel je dat dit hele project doordrenkt is met liefde en passie. Yalcin en Carlijn hebben met enorm veel toewijding en een uiterst verfijnd oog voor detail dit project gemanifesteerd. Zowel de comfortabele kamers met en-suite badkamer in de finca als de spiksplinternieuwe casita’s verderop op het terrein zijn even stijlvol ingericht. Verschillende designers en kunstenaars zijn door hen aan het werk gezet om prachtige objecten, kunstwerken en producten speciaal voor Casa Alba te creëren, waardoor zij een unieke stijl hebben weten neer te zetten. Deze liefde wordt duidelijk ook doorgevoerd in de keuken; het ontbijt dat in de buitenkeuken geserveerd wordt is absoluut een feest an sich

 

Let wel even op: Casa Alba is adults only. 

Dus dikke pech mocht je met kids reizen, maar extra mazzel indien je dat niet doet, want ultieme rust is hier – zelfs aan de pool – 24/7 gegarandeerd.  Tijdens ons lucky weekend without kids werden wij naast dit serene genot ook nog eens enorm verrast door de adembenemende omgeving van Benissa, die voor ons tot dan toe nog redelijk onbekend was. Yalcin en Carlijn bleken absoluut multi talented hosts, want zij hadden ook nog eens de beste hotspot tips -van secret baaitjes tot en met hippe rooftopbars- voor ons paraat. 

 

Wij zeggen: fixen die oppas en go go go, Casa Alba is definitely your place. 

Cas Alba Benissa, Spain. Bed and Breakfast, run by Yalcin and Carlijn. February 2020. Foto Peter Lipton