Spanje, Mallorca17 juli 2019, door Maartje

Los Little escapos bonus: het heerlijke hotel Son Bleda op Mallorca, Spanje

Spanje, Mallorca, 17 juli 2019, door Maartje

Los Little escapos bonus: het heerlijke hotel Son Bleda op Mallorca, Spanje

Er gaat zonder enige twijfel helemaal niks boven een goed, klassiek hotel. Zo'n logeeradres waar ze hun pappenheimers kennen, waar de klant nog koning is, de tafelkleden spierwit en strak gesteven zijn, er 's avonds een chocolaatje op je kussen ligt en waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan (in a good way). Krijgen we de vraag over wat wij adviseren wat betreft verblijf-regio op Mallorca, dan adviseren we eigenlijk altijd, zeker voor Mallorca-first-timers, Soller. Tel die twee bij elkaar op en zie daar: Finca Son Bleda is je vakantieantwoord.

Finca Son Bleda Mallorca

Finca Son Bleda Mallorca

Als een hotel de titel ‘hidden gem’ mag dragen, dan is het Finca Son Bleda op Mallorca wel. Zo ‘hidden’ dat we hem, na heel wat haren liefde, gewoon vergaten toen we Los Little Escapos aan het maken waren. Maar hé, we are only human en gelukkig hebben we deze website ook altijd nog. En dus maken we het hier gewoon goed: naast Cas Xorc en Son Brull maakt Son Bleda de classic Mallorca hotel top 3 toch wel af (over die andere twee lees je wel in Los Little Escapos).

Het hotel staat aan de rand van het gezellige, toegankelijke en centrale Soller, aan de westkant van het Spaanse eiland Mallorca. USP? Het waanzinnige uitzicht op de bergen in de richting van de kust: als je heel goed kijkt zie je in de verte het water glinsteren.

Finca Son Bleda Mallorca huist in een voormalig klooster en een daaraan grenzend landhuis uit de 17e eeuw. Alles werd met liefde en zorg gerestaureerd met een luxe hotel dat nog het meest weg heeft van een exclusief privéhuis als resultaat. De vriendelijke eigenaars, Dieter en Thomas, staan ​​immer paraat klaar met alle informatie en hulp; zo mag je altijd bij ze aankloppen voor de beste, al even smaakvolle tips in de omgeving (slapen die mannen nooit?).

Het indrukwekkende gebouw, pal naast de weg die Soller en Deia verbindt, maakt deel uit van een enorm landgoed met meer dan duizend olijf-, amandel-, sinaasappel- en citroenbomen. De Spaanse droom. Het ‘huis’ zelf kom je binnen via een grote gewelfde gang en eenmaal onder de stenen bogen door kom je uit op de prachtige binnenplaats van Finca Son Bleda. Aan de andere kant van de binnenplaats lonkt een mooie open ruimte waar de eethoek en een lounge gecreerd werd, inclusief open haard.

Los Little Escapos sneak peek: 5 x het beste van het Spaanse eiland Mallorca

Het enorme hotel is een groot, speels labyrint van gangen, trappen en verborgen deuren. Achter de meeste zitten slaapkamers verstopt, maar af en toe tref je ook een algemene ruimte. Die slaapkamers zijn verdeeld rondom de binnenplaats van het gebouw waardoor je, waar je ook zit, altijd het gevoel van privacy hebt. Alle kamers zijn meer dan smaakvol ingericht met veel aandacht voor detail: er hangt overal hedendaagse kunst en er staan her en der antieke sculpturen. De kamers hebben geen nummer maar een naam, vernoemd naar verschillende steden van Mallorca. Sommioge kamers hebben nog originele elementen maar de meeste zijn prachtig nieuw vormgegeven door de eigenaren. Ga je door het pand struinen, dan stuit je nog op een grote jacuzzi, een sauna, een wellnesscentrum, een prachtige kapel met Moorse bogen en een doopvont, een goed gevulde bar bovenin het pand en een zwembad om nooit meer vandaan te komen.

Meer Mallorca? We komen er nogal graag en maakten een aantal lijstjes. Hier lees je ze: Barts Best of Mallorca