Spanje, Ibiza9 juli 2021, door Anne Abendroth

Home away from home: Casa Pacha op Formentera, Ibiza

Spanje, Ibiza, 9 juli 2021, door Anne Abendroth

Home away from home: Casa Pacha op Formentera, Ibiza

Ola, ola, que tal, zonnig Ibiza?! De laatste tijd popt er van alles leuks op bij ons favoriete Spaanse eiland. Vorige week ontdekten we nog El Silencio en Can Barda. Deze week ontdekken we Casa Pacha op Formentera, Ibiza. Je weet wel, van de luitjes achter het merk Pacha. Want ja, die kunnen heus meer dan 'alleen' een (legendarisch) feestje bouwen, zo blijkt.

Casa Pacha

Casa Pacha

Yes, je leest het goed: de luitjes achter de Pachagroep hebben hun eerste hotel en restaurant geopend. Picture this: een home away from home op een magische plek aan het strand van Migjorn op Formentera om even op de reset-button te klikken. Binnen is het ingericht met warme en organische accenten. Een hotel like no other. Echt waar.

Casa Pacha telt veertien grote kamers en suites, die vernoemd zijn naar verschillende mensen en concepten die deel uit maken van de Pacha groep. Elke kamer heeft een waanzinnig uitzicht over de zee, een eigen terras en is ingericht met neutrale tinten. Precies wat je verwacht van een hotel op Ibiza, en dan helemaal perfect uitgevoerd.

Het allerleukste aan Casa Pacha is misschien wel dat je hier de eerste chiringuito vindt. Een strandbar waar je kunt dineren met je voeten in het zand. Het restaurant is de hele dag open en serveert eenvoudige gerechten in Mediterrane stijl, met de nadruk op lokaal geproduceerde seizoensgebonden en duurzame ingrediënten, zowel van het land als van de zee. Sounds good. Goed voor een borrel met friends, maar ook de koters vermaken zich hier prima (die kunnen onder tafel een zandkasteel bouwen).

Casa Pacha