Nederland, Amsterdam1 juni 2016, door Maartje

Chicks Meat Bourbon, Amsterdam – tot 26 juni 2016

Nederland, Amsterdam, 1 juni 2016, door Maartje

Chicks Meat Bourbon, Amsterdam – tot 26 juni 2016

Hoewel de opties aan echt goede vis-, vega-, en zelfs vegan-adressen groter en groter worden, willen we onszelf een goed stuk vlees niet onthouden. Waarom zouden we ook met een keur aan fantastische vleesrestaurants (daarover snel meer, stay tuned) waar vlees met liefde wordt bereid van dieren die met liefde groot zijn geworden? Nóg leuker wordt het wanneer het een feestje betreft met vlees gedrenkt in bourbon. Bourbon? De whiskey? Jawel. En de Amsterdamse bar Sorels bewijst het (heeft het ons tenminste bewezen), samen met restaurant Midtown Grill. Proefondervindelijk ondervonden: kipspiesjes gegaard in Bourbon en een Ladysteak met bourbon hollandaisesaus= smullen.

Dat zit zo, let op: de bourbon-mini-fuif wordt nog tot en met 26 juni 2016 gevierd bij Sorels, de bar van het Marriott Hotel in het hart van Amsterdam, om de hoek van het Leidseplein, én bij grillrestaurant Midtowngrill, dat zijn de buren onder hetzelfde dak. Meefeesten kan op twee verschillende manieren, los of gecombineerd: 1) door te kiezen voor een borrel in Sorels met de met bourbon geflambeerde kipspiesjes voor 10 euro per persoon. Dat is niet veel voor heel veel. Of je kiest die variant als voorgerecht en je gaat daarna door naar optie 2) de Ladycut steak met asperges en Bourbon-bearnaisesaus a 25 euro in Midtown Grill. Trust us, zorg dat je er bij bent, nog voor 26 juni. Stadhouderskade 12Sorels

Ps. om in de sfeer te blijven: Sorels serveert het hele jaar door de beste bitterballen mét truffelmayo (!) van de stad. Beloofd.