Nederland, Amsterdam16 september 2017, door Maartje

CityZapper Pop-Up Store

Nederland, Amsterdam, 16 september 2017, door Maartje

CityZapper Pop-Up Store

Je bent op citytrip en - behalve lekker eten, musea bezoeken of gewoon chillen in een park – is het heerlijk om op zoek te gaan naar snuisterijen die typisch zijn voor die stad. Hoef je echter tegenwoordig helemaal de hort niet meer voor op: de CityZapper Pop-Up Store haalt precies die bijzondere spullen naar Amsterdam. Bingo. Dingen die je normaal alleen tegen komt als je op stedentrip bent. En deze zijn tot 8 oktober te koop op de Haarlemmerdijk.

Uitgesneden houten onderzetters uit Helsinki, handbeschilderde kaarten uit Portland, gin uit Heidelberg, babyrompertjes uit Londen en bronzen Rembrandt chocolaatjes uit Amsterdam. We noemen wat van deze goodies die CityZapper van over de hele wereld heeft laten overvliegen. Naast cadeaus voor zowel de vriendinnen als de vrienden, vind je er ook reisaccessoires en – natuurlijk – stedeninformatie voor je volgende weekend escape. Eerlijk is eerlijk: shoppen in Nederland met een hang naar het buitenland haalt het toch echt niet bij het 'echte werk', vandaar dat de zaak ons toch ook een beetje.. Tsja... Weemoedig maakt. Hoewel het aan de andere kant dé gelegenheid is om dat souvenir te scoren dat je vergeten was. Of, nog leuker, het is de perfecte locatie om een presentje te scoren als je iemand gaat verrassen met een stedentripje. Ha!

Barts-Boekje-cityzapper1

Wellicht had je niet eerder van ze gehoord, van CityZapper. Wat uitleg: bij CityZapper kun je een depersonaliseerde reisgids samenstellen voor jouw volgende citytrip. Via de website doe je dit gratis. Voor de handige app betaal je voor sommige steden de prijs van een half colaatje. Daar krijg je dan wel een berg suggesties voor restaurants, winkels of bezienswaardigheden, een kaart van de stad en jouw eigen favorietenlijstje voor terug. Handig (hoewel de tips het natuurlijk niet halen bij die van Barts Boekje, duh).

Zelf vinden we het wat jammer dat de Pop-Up niet wat dichter naar de decembermaanden is. Want het is een goede one-stop-shop voor je decembercadeaus. Maar wellicht is het juist een goede zet om dit jaar ruim op tijd langzaamaan wat cadeautjes te gaan verzamelen. Dat levert je een relaxte december op én originele cadeaus op.

CityZapper Pop-Up Store, Haarlemmerdijk 41 Amsterdam. Geopend tot en met 8 oktober 2017.