Nederland, Rotterdam30 november 2016, door Maartje

Cocktailbar Stirr Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 30 november 2016, door Maartje

Cocktailbar Stirr Rotterdam

Een tikkeltje duister en mysterieus, maar in a good way. Dat is cocktailbar Stirr. Stap binnen bij Stirr en waan je in een hip gezellig donker sfeertje, met lange donkeren houten bar en leuke zitjes en kussens voor het raam. Stirr won afgelopen maandag de Entree Magazine award voor beste cocktailbar van 2016. En dat snappen wij. Stirr rockt, piept en kraakt (aldus de jury), maar Stirr klopt.

De huidige cocktailkaart is geïnspireerd op Zuid Amerika. Bekijk de treasure map en maak een keuze tussen de vele cocktail schatten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spicy exotische peruvian mary van Macchu Pisco likeur (een soort brandy), tomaat, witte wijn azijn, suiker, kruiden en olijfolie. Spannend right? Of een andere kruidige: violetas no brasil, met wodka, cachaca (Braziliaanse rum), munt, gember & viooltjes likeur die wordt getopt met citrus, bitters en suiker. Dit groen blauwe kunstwerk lijkt rechtstreeks uit de kookpot van Sneeuwwitjes boze stiefmoeder te komen. Spektakel alom.

stirr-rotterdam-3

Liever iets minder kruidig? Ga dan voor een lichtere cocktail, de o cheiro da primavera met cachaca, kokos, abrikozen brandy, citrus, bitters en suiker. Jazeker, deze cocktailshakers hebben er verstand van. De man achter de bar met indrukwekkende snor en bril (het hipster niveau bij Stirr zit wel snor ja) is de oprichter van Stirr en wordt ondersteund door andere (besnorde) bartenders die verstand van zaken hebben en gepassioneerd jouw cocktail kunstwerk in elkaar zetten.

Doordeweeks staat boven een pooltafel dus waag je aan een spelletje of kijk toe terwijl je een filter kiest voor jouw cocktail die het zeer goed gaat doen op instagram (succes gegarandeerd, wat een plaatjes!). En op vrijdag is het freestyle friday en verleggen de bartenders hun menu grenzen. Klinkt als een feest of niet? Stirr.

Open van 18:00-01:00 uur, vrijdag en zaterdag zelfs tot 02:00 uur en dinsdag gesloten.