Nederland, Amsterdam20 september 2018, door Maartje

Amsterdam’s nieuwste en beste bakkie: Coffee Sometime

Nederland, Amsterdam, 20 september 2018, door Maartje

Amsterdam’s nieuwste en beste bakkie: Coffee Sometime

Amsterdam’s nieuwste coffee place to be opent op 29 september - bijna - haar deuren. De mooie, Russische Yulie Nick - check haar prachtige account op Instagram - verzamelde de beste kennis over en mensen in de koffiewereld om zich heen. En met al deze koffie-liefde vormde ze het prachtige Coffee Sometime in de Eerste Constantijn Huygensstraat in Amsterdam.

Coffee Sometime

Coffee Sometime

Yulia – haar eigenlijke naam – woonde en werkte al heel wat jaren in Amsterdam in de IT-wereld. Mooie baan en goed verdienen maar haar hart werd er niet door gevuld. Dat zal een bekend verhaal voor velen zijn. Echt koffie drinken deed ze niet maar soms een koffie met een siroopje lustte ze wel. Tot ze puur toevallig bij de jongens van Headfirst in Oud West zat te werken en daar haar koffie dronk. Toen ze een keer elders een koffie bestelde en ze merkte wat voor verschil er in koffieland was, werd haar interesse gewekt. Ze verdiepte zich erin. Schreef de nummer 1 barista ter wereld aan voor een cursus. Toen deze man bij de 20e mail eindelijk een keer antwoord gaf en haar bij uitzondering wilde opleiden, was Yulia als top barista geboren. Haar passie voor koffie bleef groeien. Haar kennis en netwerk breidde zich uit. En al die passie, kennis en liefde stopt ze nu in Coffee Sometime.

De naam is geïnspireerd door het verhaal van een vriendin die Yulia overstuur opbelde omdat ze iemand had gecontact om een koffie date te plannen. En ze te horen kreeg dat “laten we een keer koffie doen” soms net zo’n lege uitspraak is als “hoe gaat het met je?”. En de vriendin eigenlijk voor paal stond omdat ze dacht dat de man in kwestie koffie met haar wilde drinken. Lege uitspraken passen niet in Yulia’s – of in ons – straatje. En wanneer we zeggen koffie met iemand te willen gaan drinken, we dat ook menen. Dus vanaf nu is er Coffee Sometime voor de mensen die het mensen dat ze willen connecten. Onder het genot van het lekkerste koffietje in town.

Volgers van Yulia op Instagram weten dat ze mega stijlvol is. En dat Coffee Sometime dus ook niet anders dan een plaatje kon worden. En dat is het. Een strak design met warme tinten en materialen. Het zonlicht wat prachtig naar binnen komt. De beste koffiemachines en mooiste servieswaar. De koffie komt van over heel de wereld. Onder andere van vrouwelijke boeren om female empowerment te stimuleren. De bonen worden zelf geroast door de partner van Yulia. Een man die ze bij toeval ontmoette en waarvan ze daarna ontdekte dat hij een van de meest kundige mannen in koffieland wereldwijd was. Alles bij elkaar is Coffee Sometime een pracht van een zaak met de beste koffie en een warm gevoel. Er komt ook een eet-menu aan. Maar laat eerst die deuren maar officieel open gaan.

Dus, iedereen die droomt van het opzeggen van je comfortabele baan en het volgen van je passie. Iedereen die geïnspireerd wil raken door het verhaal om niet zomaar een nieuwe weg in te slaan maar de beste daarin te worden. En iedereen die geen lege woorden wil spreken maar het meent wanneer je zegt een “Coffee Sometime” te willen doen. Dit is je plek. We zien elkaar daar.