Nederland27 april 2024, door Nina van Hilst

De tofste culturele agenda van Nederland

Nederland, 27 april 2024, door Nina van Hilst

De tofste culturele agenda van Nederland

Ken je dat je steeds op de laatste dag van een tentoonstelling ontdekt dat je weer iets tofs gemist hebt? Sla deze culturele agenda van Nederland op onder je favorieten, want vanaf nu mis je nooit meer iets leuks. De tofste exposities, spetterende art fairs en adembenemende voorstellingen in Nederland vind je hier. Van een waanzinnige expositie in een museum tot een kunstbeurs die je op een of andere manier ieder jaar weer mist.

 

 

Zo veel leuks te doen en soms zo weinig tijd. Maar he, vervelen hoef je je nooit met deze weekendtips.

Marina Abramovic 16 mrt-14 jul 2024

Marina Abramovic 16 mrt-14 jul 2024

De meest besproken – ok ok Insta-shared – expositie van dit moment is de expositie van Marina Abramović (de koningin van de performance art) in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Hier worden 60+ van haar werken getoond waaronder dagelijkse performances door speciaal opgeleide performers. Waaronder de act Imponderabilia die voor het eerst uitgevoerd werd door Marina en haar partner Ulay in 1977 en ook in 2024 nog voor veel geroezemoes zorgt. Marina’s werken zullen je raken: you love it or you maybe hate it en echt begrijpen zul je het niet. Maar houd je wel van wat mysterie en wellicht wat ongemak, ga!

Cloudwalker + Alicja Kwade

Cloudwalker + Alicja Kwade

Museum Voorlinden is sowieso een van onze favoriete musea in Nederland. De locatie in het groen, het gebouw en de imposante vaste werken zijn een must-see. Momenteel zijn daar nog twee indrukwekkende tijdelijke exposities: Alicja Kwade (tot 9 juni 2024) die met robuuste stalen werken, boomstammen en grote stenen werkt. En de tentoonstelling Cloudwalker (tot 19 jan 2024) waar meerdere kunstenaars werk tonen met het concept “Hoe zou het zijn om door de wolken te lopen?”. Met als afsluiter de Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls van Yayoi Kusama. Check ook even de website, want voor de laatste werkt Voorlinden met tijdslots.

Unseen Art Fair 20-22 sept 2024

Unseen Art Fair 20-22 sept 2024

Al voor de 12e keer strijkt Unseen neer op het Westergasterrein in Amsterdam. Deze kunstbeurs is speciaal gericht op fotografie en zo’n 70 galerijen en 60 uitgevers van over heel de wereld tonen hun mooiste werken. Unseen is een plek waar curatoren, verzamelaars en fotografieliefhebbers ronddwarrelen om zich te laten inspireren of kunst in te kopen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 1 juni.

Affordable Art Fair 9-13 okt 2024

Affordable Art Fair 9-13 okt 2024

Een kunstbeurs waar je heerlijk ongedwongen kunt rondlopen (tussen de 15.000 bezoekers per editie in de Kromhouthal) op zoek naar betaalbare kunst. De duizenden werken van meer dan 600 kunstenaars worden getoond door 70+ nationale en internationale galeries. De verkochte schilderijen, foto’s, sculpturen, textielwerken en meer kunnen meteen worden meegenomen na aankoop. Er is een gratis inpakservice en een bezorgservice tegen betaling. Behalve kunst kijken en kopen staan er op Affordable Art Fair ook talks, installaties en interactieve activiteiten op de planning. Tickets zijn deze zomer beschikbaar.

 

Meer kunstigs

Meer kunstigs

Ben je op zoek naar betaalbare kunst voor in huis? Deze kunstenaars, galeries en posters hebben heel veel leuks voor aan jouw muren.

En welke Nederlandse musea zijn nu echt leuk? Plan maar vast tijd in je agenda want er is een hele reeks aan must-visit musea in Nederland.