Nederland, Amsterdam29 april 2024, door Maartje

Proef Pampus Amsterdam – 9 t/m 12 mei 2024

Nederland, Amsterdam, 29 april 2024, door Maartje

Proef Pampus Amsterdam – 9 t/m 12 mei 2024

Het Hemelvaartsweekend, staat ie al volgepland met van alles? Of nog op zoek naar een leuke dagbesteding? Dan doen wij graag een suggestie. Oh, en misschien raad je het al, want fan van foodfestivals, dat zijn we zeker. En dan hebben we er nog eentje extra voor je, namelijk Proef Pampus in Amsterdam. Dus lees lekker mee.

Hemelvaartsweekend

Hemelvaartsweekend

Ieder begin van de zomer jubelen we weer over Forteiland Pampus (gebouwd op palen en het eiland staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst), om de eenvoudige reden dat het zo uniek is: een privé-eiland vlakbij Amsterdam waar je alleen per boot kunt komen én waar je op gezette tijden, over het algemeen met de leukste pop-uprestaurants of festivals, kunt eten en drinken. En ja hoor, ook in 2024 is het feest op Forteiland Pampus! Niet hetzelfde als het Vuurtoreneiland overigens (al is dat eveneens een favoriet). Nee, we hebben het nu over Proef Pampus Amsterdam, de leukste en meest uitgebreide picknick-plus van het jaar!

Proef Pampus

Proef Pampus

Proef Pampus? Jawel. Een food festival op het eiland dat het weekend van 9 t/m 12 mei gevierd wordt. Hemelvaartsweekend inderdaad. Pampus heeft met zijn eigenzinnig festival op het eigen eiland een unieke troef in handen aangezien je er alleen per boot kunt komen (met de veerboot, of met een eigen boot). De luitjes van Pampus laten daarom tot 19:00 uur twee veerboten af en aan varen tussen zijn eigen haven en die van Amsterdam-IJburg. Super handig toch?

Green energy

Green energy

Maar wat is er nou allemaal precies op dat eiland? Nou, sit back and relax, want het is nogal wat. Fijn hoor, als alles voor je geregeld wordt, van verschillende soorten food and drinks karretjes, tot live muziek of poëzie (van eilanddichter Romy van Dongen).

Ook leuk om te weten, de groene energie die wordt gebruikt, wordt door het eiland zelf opgewekt. Als het even over duurzaamheid mag gaan. De energie wordt opgewekt door middel van de zon, de wind en biovergisting. Je kunt de windmolens al spotten onderweg naar het eiland.

En misschien overbodig om te benoemen, maar het thema van deze editie is: ENERGIE. Op verschillende, leerzame, maar voornamelijk leuke en speelse manieren wordt er laten zien hoe de (groene) energie wordt opgewekt. En dat mag ook wel, want het is best een prestatie om een heel eiland te laten draaien op zelfgemaakte energie.

Speciaal voor de koters

Speciaal voor de koters

En voor de kids:

Bezoek het historisch fort, en ga samen met een gids op pad om de verhalen van de soldaten te horen. Er is een blacklight speurtocht en ook nog eens een (virtuele) luchtballonvaart die over de Stelling van Amsterdam vliegt.

De kids kunnen hun lol op bij het Pampus Timmerwerf, met spijkers en hamers in de aanslag, kunnen ze het de mooiste huttenbouwen.

En is je koter een echte chemicus? Dan is er ook een Pampus lab. Hier in dit lab kunnen de kids zelf ervaren hoe het is om eigen energie op te wekken (zoals ze dat dus doen, op Forteiland Pampus).

Kaarten zijn alleen online te koop via Proef Pampus. Dus… waar wacht je nog op?