27 december 2019, door Maartje

De allermooiste/ leukste/ meest kleurrijke/ vrolijkste kussens? Dat zijn die van The Jungalow & RA Interiors

27 december 2019, door Maartje

De allermooiste/ leukste/ meest kleurrijke/ vrolijkste kussens? Dat zijn die van The Jungalow & RA Interiors

Geen eenvoudigere truc dan je huis een update geven met een paar mooie sierkussens. Op de bank, op bed, in een hoek... En het is ook dé manier om te spelen kleuren en prints. Laat dat maar aan de makers van het Amerikaanse The Jungalow en het hartstikke Nederlandse (maar o zo internationaal ogende) RA Interiors over. Meer van dit, maar dan iets rustiger? Lees ook: easy winterupdate met de mooiste kussens.

The Jungalow

The Jungalow

The Jungalow (alleen die naam al! Smullen) zegt daar zelf over: We like to think of pillows as little paintings for your sofa, floor or bed! Pillows are like home decor’s *cherry on top* It’s a moment to be a little extra and have some fun. Switching out pillows is the perfect mini-transformation for you when you’re itching to switch things up! And good news folks: you can never have too many pillows. It’s true :-P)!

En zo is dat! The Jungalow is het easy access label van de New Yorkse (met een vaste base in Italie) Justina Blakeney. En dat niet alleen: het is ook een blog en een webshop. Een  van  de meest inspirerende die we kennen overigens want eindelijk kleur, prints, nog meer kleur en  gewaagde keuzes overal. En het werkt! Doe ons een huisje a la The Jungelow. Ze versturen al het kleurrijke, vrolijke moois de hele wereld over maar let wel even op de invoerrechten. Voor een paar kussens (veelvoud werkt in dit geval uitstekend) valt het mee.

Het Nederlandse equivalent op The Jungalow, en al even inspirerend op alle fronten, moet RA Interiors zijn. Via instagram deelt Reineke Antvelink (R.A. dus, aha) de beeldschone huizen die ze van A tot Z inricht (pick me pick me!) terwijl ze onder de rook van Amsterdam in Abcoude woont en werkt.  Huur je haar in (doen!), dan krijg je meteen een sneak peek van haar geweldige huis en werkplek, een oude boerderij met kleur en goedgekozen prints (veel maar nooit te veel) in Abcoude (sowieso een prachtig dorp overigens. Logeren kan bij De Witte Dame, maar dat terzijde). Afijn, éínnnnndelijk een Nederlandse die niet in witgesauste laagjes en veilige beige zithoeken denkt. 1000 x hulde. Oja: de kussens verkoopt ze dus los. Stuur Reineke even een mailtje (adres op de website) en dan reageert ze vast. Denken we. En anders host ze af en toe een heerlijke sale: houdt die in de smiezen voor naast kussens ook lampenkappen en ander hebberigmakend kleingoed.